Implantul ocular Cyborg ar putea într-o zi să restabilească vederea prin legarea directă la creier
Cofondatorul Neuralink a dezvăluit planuri pentru implantul ocular Cyborg care ar putea oferi într-o zi un remediu pentru orbire.
Numit „Science Eye (Ochiul științei)”, acesta intenționează să abordeze diferite tipuri de orbire pentru care în prezent nu există tratament: retinita pigmentară (RP) și degenerescența maculară uscată legată de vârstă (AMD).
Așa cum v-ați aștepta de la cineva care a lucrat cu Elon Musk pentru a construi o companie de interfață creier-calculator, Science Eye este aproape SF.
Cum va funcționa implantul ocular futurist
Cum va funcționa: prin stimularea nervului optic cu un panou microLED ultradens implantat, flexibil, inserat direct peste retină. Compania va folosi apoi terapia genică, pentru a acționa ca intermediar, și le va lega cele două.
În cele din urmă, Science Eye ar putea funcționa ca o interfață creier-calculator în sine și să ofere beneficii în stil cyborg purtătorilor. Acest lucru ar putea include eliminarea nevoii de ochelari sau chiar servirea ca dispozitiv de realitate virtuală, în loc de un set de căști greoi.
we’re excited to take the covers off our first product program, an optogenetic retinal prosthesis!https://t.co/f2XX1UVBEA
— Max Hodak (@maxhodak_) November 21, 2022
Max Hodak, fostul președinte Neuralink, este în spatele tehnologiei și spune că startup-ul său Science Corp a strâns deja 160 de milioane de dolari pentru comercializarea tehnologiei.
Compania lui Hodak merge pe o altă cale decât Neuralink, care face găuri în craniul unui pacient pentru a introduce electrozi în creier. În schimb, Science Corp vrea să folosească fotoreceptori pentru a transmite informații prin nervul optic și în creier. Și în timp ce compania spune că va începe inițial să lucreze pe animale, speră să introducă implantul ocular la pacienții umani într-un viitor nu prea îndepărtat.
„Acesta este ceva ce credem că se va îmbunătăți pe măsură ce învățăm mai multe – o mare parte din această neuroștiință este dificil de realizat la animale – dar chiar și așa, sperăm să redăm o independență semnificativă chiar și (viitorilor) pacienților noștri timpurii”, a spus compania.
„Accentul nostru principal este de a demonstra suficiente date de siguranță la animale, astfel încât să putem începe un prim studiu clinic la om, care este primul pas către un eventual produs comercial”.