Half Life Alyx are parte de o ”actualizare”: ce este Levitation și cum îl poți juca

Half Life Alyx are parte de o ”actualizare”: ce este Levitation și cum îl poți juca

Half-Life: Alyx este cea mai recentă intrare a francizei Half-Life, acționând ca un prequel pentru Half-Life 2.

În timp ce jocul a creat unele controverse în rândul fanilor prin trecerea la VR, titlul a fost în cele din urmă aplaudat de fani și critici deopotrivă chiar și în ciuda așteptării nesfârșite pentru Half-Life 3. Levitation este un mod de joc Half-Life: Alyx creat de o echipă condusă de FMPONE și CoreyLaddo, cu o campanie nou-nouță care se estimează că va dura între 3-5 ore. Deși modul și-a lansat primul teaser în aprilie, este în dezvoltare de ceva timp. CoreyLaddo, cel mai cunoscut pentru videoclipurile sale S2FM G-Man de pe YouTube, a declarat că echipa a vrut să „creeze ceva comparabil ca și calitate cu Half-Life: Alyx de la Valve”. A fost distribuit un nou trailer cu gameplay pentru a comemora lansarea modului.

Pentru jucătorii interesați care nu au verificat încă Half-Life: Alyx, acum este un moment bun pentru a o face. Jocul este în prezent pus în vânzare pe Steam, deși jucătorii vor trebui în continuare să folosească o cască VR pentru a juca jocul. Experiența VR a fost optimizată pentru Valve Index și controlerele sale, dar jucătorii pot folosi orice căști compatibile cu PC, inclusiv Meta Quest 2.

Povestea

Half-Life Alyx: Levitation îi pune pe jucători din nou în locul lui Alyx Vance, în timp ce ea încearcă să dezlege o ciudățenie în Sectorul X al orașului 17. O clădire plutitoare și doi membri ai rezistenței dispăruți o determină pe Alyx să investigheze singură și pe baza trailerului modului, găsirea răspunsurilor nu va fi o sarcină ușoară sau simplă. Alyx trebuie să-și unească forțele cu nimic altceva decât inteligența ei, uneltele și ajutorul lui Russell. Modul este disponibil gratuit pentru oricine deține jocul original, prin intermediul Steam Workshop.

Fanii jocurilor lui Valve au creat o cantitate aproape nesfârșită de artă, modificări și omagii aduse jocurilor pe care compania le-a produs de-a lungul anilor. Spre deosebire de mulți dezvoltatori de jocuri, Valve este destul de deschis către modurile produse pentru jocurile sale, cum ar fi modulul de conversie Half-Life 2 VR lansat la începutul anului 2022. Deși seria a fost tăcută pentru o perioadă foarte lungă de timp înainte de lansarea lui Alyx, este clar că fervoarea fanilor pentru mai multe aventuri ale lui Gordon Freeman nu s-a stins. Numai timpul va spune dacă Valve va face un pas și va lansa mai multe povești din universul Half-Life, dar fanii din spatele unor proiecte precum Levitation vor fi acolo pentru a oferi materiale noi atunci când Valve nu o va face.

Half-Life: Alyx este disponibil acum pe Steam.

Etichete: