Hackerii au dat lovitura anului. Dacă folosești acest serviciu de top, vei fi îngrozit să afli ce au putut face

Hackerii au dat lovitura anului. Dacă folosești acest serviciu de top, vei fi îngrozit să afli ce au putut face

Hackerii par să nu mai aibă limite și dau o nouă mare lovitură securității cibernetice globale. LastPass, cel mai popular serviciu de parole din lume, a fost spart.

Utilizatorii LastPass sunt îngroziți, după ce au aflat că serviciul utilizat cu mare încredere de ei a ajuns să fie o jucărie manipulată după bunul plac al atacatorilor cibernetici.

Compania a anunțat că a fost atacată de hackeri în urmă cu două săptămâni, moment în care atacatorii au reușit să pună mâna pe o serie de informații.

Chiar dacă anunțul a generat panică printre utilizatori, ei trebuie să stea liniștiți, deoarece parolele lor sunt în siguranță, anunță cei de la LasPass, care au detaliat și modul în care atacatorii online au reușit să se infiltreze în sistemul lor aparent invincibil. Se pare că s-a creat o breșă de securitate în momentul în care hackerii au reușit să afle parola unuia din programatorii companiei. De aici ar fi pornit totul!

Chiar dacă informațiile utilizatorilor sunt în afara oricărui pericol, după cum afirmă reprezentanții companiei, această întâmplare poate afecta serios imaginea companiei pe piață.

Din nefericire, în ultima perioadă atacurile hackerilor au luat amploare și se pare că nimic nu le poate sta în cale atunci când își propun să facă rău!

Ai mare grijă, nu e de joacă

Tocmai de aceea, specialiștii în securitate cibernetică recomandă utilizatorilor de internet să fie deosebit de atenți. Nu accesa link-uri și nu descărca documente din surse necunoscute și instalează-ți un antivirus puternic, pe care să-l actualizezi constant, atunci când sistemul o cere.

De asemenea, e important să știi că trebuie să-ți descarci o copie a informațiilor esențiale, cum ar fi anumite documente ale companiei pentru care lucrezi, pentru a avea acces la date în situația nedorită în care hackerii ar ataca sistemul și ar produce daune.