24 mart. 2022 | 14:26

Hackerii au atacat Microsoft: ce au furat important

ACTUALITATE
Hackerii au atacat Microsoft: ce au furat important

Hackerii au reușit să pătrundă în rețeaua Microsoft și să copieze codul sursă al unora din produsele companiei. Nu e prima oară când infractorii cibernetici din acest grup atacă giganți.

Grupul Lapsus$, care a atacat recent și Nvidia, Ubisoft și Samsung, e responsabil pentru acest atac, conform The Verge. A pretins că intrat în posesia unor coduri sursă deținute de Microsoft, precum cele ale produselor Bing și Cortana. Grupul a postat și o arhivă de aproape 37GB pentru a demonstra că el este în spatele atacului cibernetic.

Ulterior, gigantul Microsoft a confirmat incidentul. Cei de la Microsoft au declarat că hackerii au compromis un singur cont de utilizator, prin intermediul căruia au furat părți ale mai multor coduri sursă. Pe lângă Bing și Cortana, din al căror cod sursă hackerii ar fi copiat 45%,  Microsoft spune că aceștia au reușit să fure și 90% din codul sursă de la Bing Maps.

Mai mult, din declarația gigantului mai aflăm că incidentul nu prezintă un risc elevat, adică nu include elemente care să ajute hackerii să pună în pericol clienții companiei. Nu se menționează nimic nici despre Windows sau suita Office.

NVIDIA a confirmat că hackerii „i-au trecut pragul”: ce au reușit să fure, cât de mare e paguba

NVIDIA a confirmat că o bună parte din datele sale a fost furată de hackeri, ca parte a unui atac cibernetic care a avut loc recent. Din câte se poate observa, pagubele nu sunt deloc mici pentru companie.

„Suntem conștienți de faptul că hackerii care au lansat amenințările s-au folosit de acreditările angajaților și de unele informații proprietate exclusivă a NVIDIA, din sistemele noastre și, mai mult, suntem conștienți că acestea au început deja să fie partajate online”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, pentru publicația Engadget.

NVIDIA nu a specificat exact ce a fost furat din sistemele sale computerizate, însă se poate bănui. Conform PCMag, grupul numit LAPSUS$ a revendicat acest atac. Se spune că ar fi obținut 1 TB de date, inclusiv scheme și coduri sursă ale driverelor.