Google atacă industria jocurilor: ce pregătește pentru Chromebook

Google atacă industria jocurilor: ce pregătește pentru Chromebook

Lansarea mult așteptată a Steam pe Chromebook-uri a fost mai mult sau mai puțin anunțată la Google for Games Developer Summit din 2022.

Acestea fiind spuse, Google nu are detalii despre disponibilitate pentru moment.

Google a spus în mod special că „Steam Alpha tocmai s-a lansat, făcând acest magazin de jocuri pentru PC disponibil pe anumite Chromebook-uri pentru ca utilizatorii să-l încerce”.

Acest efort de a permite utilizatorilor să joace jocuri Steam pe Chromebook poartă numele de cod Borealis. Planul a fost dezvăluit  în ianuarie 2020, dar compania a rămas relativ tăcută despre el de atunci.

Google a adăugat că „puteți verifica asta pe forumul comunității Chromebook”.

Mișcare importantă din partea gigantului tehnologic

Între timp, Google a mai spus că sistemul de operare Chrome primește o nouă „suprapunere de jocuri” pe titlurile „selectate” Android, pentru a le face „jucabile în configurații de tastatură și mouse conduse de utilizator pe Chromebookuri fără modificări ale dezvoltatorului”. Acesta va fi lansat mai târziu în acest an într-o versiune beta publică.

Această știre a fost anunțată alături de o recapitulare a jocurilor cu sistemul de operare Chrome. În 2021, utilizarea aplicațiilor Android pe platformă a crescut cu 50% față de anul trecut, iar acest lucru a fost condus de jocuri, inclusiv de cele care au fost optimizate pentru Chromebookuri.

O scurgere din februarie la 9to5 poate să fi dezvăluit hardware-ul suportat inițial. La acea vreme, Steam rula doar pe un trio de Chromebookuri Acer (inclusiv Spin 713), Chromebook CX9 și Flip CX5 de la ASUS, HP Pro c640 G2 și un model Lenovo fără nume. Este posibil să existe o limită minimă la modele cu cel puțin un Core i5 de a 11-a generație și 7 GB de RAM. Acest lucru nu ar fi șocant, având în vedere cerințele multor jocuri Steam, dar ar putea exclude multe laptopuri entry-level și modele binecunoscute, cum ar fi Galaxy Chromebook 2.

Acesta va fi un alfa și există deja indicii că Google va extinde suportul.