01 feb. 2022 | 09:55

Google Assistant face un pas în față, învață să tacă

ACTUALITATE
Google Assistant face un pas în față, învață să tacă

Pe seama lui Google Assistant s-ar putea face multe glume. Dacă vi le amintiți pe cele de tipul „nu am nevoie de Google, soția mea le știe pe toate”, iată că acum acest lucru s-ar putea aplica și invers.

Unii utilizatori au semnalat faptul că inteligența artificială din spatele Google Assistant are tendința ca, cel puțin uneori, să înceapă să vorbească neîntrebată, ba chiar „să-și dea cu părerea” atunci când nimeni nu i-a cerut-o. Iar dacă unui om îi mai poți spune să tacă în aceste condiții, nu același lucru se poate spune și despre un device care, în definitiv, este structurat să „ajute cu forța”.

Google n-a rămas indiferent acestei probleme pe care utilizatorii o întâmpină, astfel că a pus la punct o opțiune prin care Google Assistant poate fi redus la tăcere, la cerere.

Google Assistant ar putea să fie mult mai util de-acum încolo și, în mod cert, mai puțin enervant

De câte ori nu vi s-a întâmplat să vorbiți pe lângă device-ul vostru și să vă treziți întrebați de Google Assistant cu ce vă poate ajuta? Probabil de prea multe ori. În acest sens, gigantul a modificat un pic anumiți parametri de funcționare ai asistentului său, astfel că el poate fi rugat acum să tacă, dacă nu avem chef de el.

Cum oprești un Google Assistant mult prea vorbăreț? Îi spui să o facă. Mai întâi va trebui să spui „parola”: „Hey, Google!”, acesta se va trezi, după care poți continua cu „Stop!”. Spre deosebire de un om mult prea vărbăreț (exemplu: soția sau copilul), acesta chiar se va opri din „trâncănit”.

Cu alte cuvinte, era în care asistentul confunda sunetele din jur cu aumite comenzi, astfel că se deschidea singur, a încheiat.

Chiar și așa, prin adăugarea acestei funcții, Google a reușit să recunoacă, în mod neoficial, că poate nu au făcut o treabă atât de bună cu Google Assistant. Rămâne de văzut cum se vor remedia, pe viitor, problemele acestuia, de vreme de „Stop!” nu pare decât o altă rezolvare de compromis.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele