11 oct. 2022 | 15:38

Gigantul german care face valuri în România: investiția de sute de milioane de euro vine cu angajări masive

ACTUALITATE
Gigantul german care face valuri în România: investiția de sute de milioane de euro vine cu angajări masive

Sute de milioane de euro se vor investi în România, iar conaționalii noștri vor avea oportunitatea de a se angaja într-un domeniu bine plătit, plin de oportunități de avansare în carieră.

Este vorba despre 200 de milioane de euro, ce vor fi aduși în țara noastră de Grupul Knauf, din care fac parte Knauf Insulation România și Knauf Gips, doi dintre cei mai importanți jucători de pe piața materialelor de construcții.

Reprezentanții gigantului anunță că avem în față cea mai mare investiție din domeniu în România din ultimii 5 ani!

Practic, investiția impresionantă se va materializa în două unități de producție în județele Mureș și Cluj, pentru materiale de izolații, respectiv pentru gips-carton și profile metalice.

„Acest angajament demonstrează încrederea noastră în România și colegii noștri de aici. Împreună, stabilim noi standarde pentru a construi și a locui aici. Prin această investiție de peste 200 de milioane de euro, sprijinim concret inițiativa de economisire a energiei.

În plus noile unități de producție sprijină ambițiile de creștere ale Grupului Knauf și transmit un mesaj important clienților noștri din România, Europa Centrală și de Est.

Într-un moment în care eficiența energetică este mai importantă ca niciodată în lumina situației internaționale, această dezvoltare arată că ne pasă de clienții noștri și că le aducem soluțiile de înaltă calitate mai aproape ca niciodată”, declară Alexander Knauf, Partener General al Grupului Knauf.

Conform reprezentanților companiei, se pare că „investițiile au ca obiective încurajarea producției locale a materialelor de construcții, oferind posibilitatea României de a asigura o parte din necesarul intern, precum și de a deveni un exportator în regiune, mai ales în contextul în care lanțurile de aprovizionare sunt afectate și influențează capacitatea logistică europeană”, transmite compania.

Ai șansa să prinzi locul de muncă la care visezi de ani de zile

Grupul anunță că pentru noile sale proiecte va avea nevoie de personal și va face angajări masive în țară. Vorbim de peste 200 de noi locuri de muncă ce vor fi create, spre bucuria românilor care-și caută de lucru în această perioadă dificilă și plină de provocări de ordin financiar.

„Fiind o afacere de familie cu Menschlichkeit (umanitatea) ca una dintre valorile noastre de bază, este important pentru noi să fim un angajator bun și un vecin bun în toate comunitățile unde activăm.

Suntem mândri că jucăm un rol atât de important în comunitatea și economia din Târnăveni și așteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm relația cu cei cu care lucrăm la fabrică,  comunitatea locală și autoritățile române”, a declarat Adrian Garofeanu, Director General al Knauf Insulation România și Bulgaria.