Gigantul din România care face angajări masive, pe bani frumoși – Poliția Română. Peste 2200 de posturi disponibile

Gigantul din România care face angajări masive, pe bani frumoși - Poliția Română. Peste 2200 de posturi disponibile

În cazul în care erai în căutarea unui loc de muncă și, în primul rând, ai o condiție fizică decentă, ai mari șanse să intri în rândul Poliției Române. Instituția face angajări masive în următoarea perioadă, iar detaliile le poți vedea mai jos.

Posturile disponibile în Poliția Română sunt nu mai puțin de 2212. Discutăm de posturi de agenți, ofițeri de poliție și personal contractual. Acestea se vor completa prin încadrare directă din sursă externă. Cel mai important aspect este însă că nu prea ai mult timp să te înscrii, doar până pe 12 iulie, inclusiv.

Cum poți să te angajezi la Poliția Română

Conform comunicatului publicat de Poliția Română pe site-ul propriu, cele 2212 posturi scoate la concurs de această dată sunt în specialitățile investigarea criminalității economice, rutieră, ordine publică, cazier judiciar, statistică şi evidenţe operative, comunicații și informatică, logistică, financiar, resurse umane, structura de securitate, criminalistică, cercetarea şi prevenirea criminalității, reţinere şi arestare preventivă, acţiuni speciale, poliţie transporturi, psihosociologie şi siguranţă şcolară, informare şi relaţii publice, pregătire profesională, protecţia animalelor și implementare proiecte.

Deși ai timp doar până pe 12 iulie să te înscrii, proba scrisă, sub forma unui test grilă, este programată pe 3 septembrie. Până atunci, însă, în funcție de cerințele postului pentru care candidezi, sunt șanse mari să participi la proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice. Intitulată și proba practică, aceasta va avea loc în perioada 8 – 29 august, unde este cazul

Mai multe informații cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor pot fi găsite pe site-ul Poliției Române, secțiunea Carieră/ Posturi scoase la concurs. Având în vedere că vorbim de o instituție a statului, este important de menționat că posturile de personal contractual vor fi scoase la concurs, pe parcursul verii, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.286/2011. Deși angajările la stat au fost suspendate de la 1 iulie și până la finele acestui an, acest efort de recrutare este exceptate de la respectiva prevedere pentru că a fost inițiat anterior datei menționate.