Cât câștigă un polițist de la circulație în România, dar ministrul: sumele care te ajută să empatizezi cu Poliția

Cât câștigă un polițist de la circulație în România, dar ministrul: sumele care te ajută să empatizezi cu Poliția

Foarte mulți români sunt dezamăgiți de practicile polițiștilor din România, mai ales când vine vorba de agenții de circulație. Dacă ai afla însă cât câștigă un astfel de angajat al statului, ai fi semnificativ mai rezonabil în opinii.

Sindicatul Europol, responsabil de apărarea intereselor Poliției Române, a atras atenția, printr-un comunicat remis în această săptămână, asupra discrepanțelor majore de venituri dintre angajații care fac parte din structurile Ministerului Afacerilor Interne – MAI. În același context, s-a reclamat și creșterea salariilor ”clientelei politice din administrație”.

Cât de mici sunt salariile din Poliția Română

”Un polițist din stradă, în București: – care a nu a fost acasă în 7 din cele 8 zile de weekend primește 14,5 lei pentru fiecare oră lucrată în aceste condiții,

– primește 131 lei pentru orele de noapte prestate;

– primește 199 lei pentru riscul de a fi atacat, lovit, vătămat sau chiar ucis în serviciu.

Și pentru toate aceste condiții, primește un salariu net de 2809 lei!!! Adică mai puțin decât un angajat dintr-un supermarket”, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol, conform News.ro.

În încercarea de a crea imaginea completă asupra realității financiare din MAI, oficialii din sindicat au mers până la vârful instituției. ”În timp ce polițiștii mai au de primit restanța de 2 tranșe prevăzute de lege, ministrului Bode i se calculează salariul prin înmulțirea coeficientului din Legea salarizării, care se aplică în cazul lui, cu salariul minim brut garantat în plată, adică primește în jur de 22.000 lei”.

Concluzia raportului îngrijorător este că serviciile prestate de polițiștii din România vor ajunge să fie la nivelul lefurilor pe care le primesc. ”Surpriza vine însă azi din Parlament, unde clientelei politice din administrație i se va mări salariile chiar și cu peste 2000 lei, adică 70% din salariul lunar al unui polițist. Așa că, polițiștii vor munci exact după nivelul la care sunt plătiți. Vor munci de 2809 lei…”, au conchis sindicaliștii.

Citește și: