Gigantul care vine în România cu afaceri de miliarde: angajări masive și salarii pe măsură

Gigantul care vine în România cu afaceri de miliarde: angajări masive și salarii pe măsură

Țara noastră continuă să fie privită ca o destinație atractivă pentru mediul de business din afară. Tot mai multe companii ce au capital străin pășesc în România pentru a se dezvolta, iar beneficiile care derivă din acest fapt sunt nenumărate, atât pentru economie, cât și pentru populație.

Cea mai recentă astfel de decizie a fost luată de prestigioasa companie finlandeză de software și servicii IT, Tietoevry. Conducerea ar fi stat deja de vorbă cu primarul din Iași, Mihai Chirica, exprimându-și intențiile de a deschide o filială în țara noastră, iar orașul păstorit de Chirica ar fi pe lista zonelor de interes.

Gigantul are afaceri evaluate la cifra impresionanta de trei miliarde de euro, iar pentru el lucreaza deja aproximativ 24.000 de specialisti din intreaga lume.

Românii sunt curtați în cel mai profitabil domeniu de activitate

După cum știm, IT-ul este și în România domeniul de activitate cel mai competitiv din perspectiva veniturilor câștigate, iar companiile străine obișnuiesc să vină în țară și să-și remunereze foarte bine talentele angajate. Așteptările experților sunt similare și în privința celor de la Tietoevry, care se vor ocupa intens în perioada următoare de analizarea „pieței ieșene”, atât în ceea ce privește birourile, cât și potențialii viitori angajați.

Salariile medii, la nivel național în IT, sunt cu mult peste ce poate visa de exemplu un profesor sau un angajat în HoReCa. Drept referință, raportându-ne la anunțurile publicate pe site-urile de recrutare, aflăm că un middle full-stack developer poate ajunge la un salariu de peste 10.900 lei, în timp ce salariul unui senior full-stack developer poate sări de 16.000 de lei lunar. Chiar și pozițiile fără experiență sunt plătite bine în raport cu alte domenii de activitate din România. De exemplu, salariul unui full-stack developer junior pornește de la 4000 lei.

Acțiunile companiei sunt listate la bursa NASDAQ din Helsinki și Stockholm, precum și la Oslo Børs, iar compania are un renume mare la nivel global, având clienți din peste 90 de țări!

Citește și: