Gigantul american care vine în România cu investiții masive și angajări pe măsură: anunțul oficial

Gigantul american care vine în România cu investiții masive și angajări pe măsură: anunțul oficial

România tinde să fie o destinație cât se poate de atractivă pentru investiții fabuloase în mai multe domenii de actualitate. În acest context, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră confirmare intrării unor giganți globali pe meleaguri mioritice.

Cea mai recentă companie care și-a anunțat o investiție fabuloasă în țara noastră este gigantul american din domeniul militar Lockheed Martin. Confirmarea pe marginea acestui subiect a venit din partea premierului Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria, în urma unei întrevederi cu delegația companiei din SUA. În final, în România, se va realiza o investiție fabuloasă de către americani în domeniul dezvoltării și cercetării de inteligență artificială.

Unde ajung banii americani de la Lockheed Martin

Conform informațiilor publicate de Guvernul României pe marginea acestui subiect, rezultatele cercetării, care va fi realizată în cadrul colaborării dintre Laboratorul de Cercetare şi Leadership în Ştiinţă, Tehnologie şi Inginerie al Lockheed Martin şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, vor fi aplicate în domeniul securităţii naţionale şi cel al ştiinţelor mediului, scrie Agerpres.

În mod previzibil, de partea României, premierul și-a manifestat entuziasmul pe marginea deciziei companiei americane din domeniul aerospațial și al securității de a demara investiții pe plan local.„Este o nouă dovadă a consolidării Parteneriatului Strategic România-SUA. Guvernul sprijină investiţiile, iar componenta economică vine să consolideze parteneriatul nostru în domeniul militar. Mă bucur că România poate oferi un cadru de dezvoltare integrat, care să includă industria, înalta tehnologie, mediul universitar şi cercetarea, într-un domeniu de viitor, precum Inteligenţa Artificială. Cooperarea industrială va crea plus valoare şi poate genera transfer tehnologic necesar dezvoltării economiei noastre”, a declarat Nicolae Ciucă, citat în comunicat.

Tot acum, a fost analizat stadiul implementării programelor derulate prin intermediul Lockheed Martin, referitoare la avioanele multirol și a sistemelor de apărare anti-rachetă. ”Avem nevoie de credibilitate pentru implementarea proiectelor noastre de înzestrare. Rolul nostru în regiunea Mării Negre este tot mai relevant şi trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi să ni-l asumăm. Continuăm, pe măsură ce rezultatele economice confirmă ritmul de dezvoltare, să acordăm atenţia necesară asigurării securităţii ţării noastre, alături de partenerii noştri strategici”, a concluzionat șeful Guvernului.