George Simion, anchetat penal pentru un accident auto. Cum a reacționat liderul AUR, mesaj în versuri
Dosarul privind accidentul rutier în care a fost implicat liderul AUR, George Simion, în luna aprilie, a fost redeschis de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Evenimentul rutier s-a petrecut în județul Buzău. La acea vreme, poliția susținea că i-a suspendat permisul de conducere, în timp ce deputatul român spunea că nu a fost înștiințat despre această măsură. Accidentul s-a soldat cu rănirea unei persoane.
ÎCCJ i-a redeschis dosar penal lui George Simion
Dosarul penal deschis a fost clasat deoarece victima nu a depus plângere împotriva lui Simion, așadar, rămăsese fără obiect cauza. Poliția Română a reiterat faptul că politicianul are permisul suspendat și în contextul scandalului din Piața Victoriei, de la finalul lunii septembrie.
Ca replică la decizia judecătorilor, George Simion a postat o poezie pe internet, intitulată „O scrisoare de la Muselim Selo”, de George Goșbuc. Anchetat penal pentru că a condus cu permisul suspendat, liderul AUR se compară cu soldatul care și-a sacrificat viața la Plevna.
Liderul AUR a condus cu permisul suspendat
Magistrații ÎCCJ i-au redeschis lui Simion dosarul penal privind accidentul rutier din luna aprilie, în urma căruia s-a ales cu permisul suspendat. Deși fusese clasat, deoarece victima nu a depus plângere, cercetările au fost reluate după ce Poliția Rutieră a descoperită că George Simion a condus cu permisul suspendat în noaptea scandalului din Piața Victoriei, de la finalul lunii septembrie.
„Nu l-au oprit colegii chiar în timp ce era în trafic și persoana la care faceți referire (n.r. – George Simion) a oprit în alveola din zona respectivă, unde oprirea este interzisă, motiv pentru care polițiștii de la Rutieră l-au legitimat și au efectuat verificări în bazele de date, iar în baza de date persoana la care faceți referire apărea cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, drept pentru care a fost condus la Brigada Rutieră București, unde s-au întocmit actele premergătoare dosarului penal de conducere fără permis, respectiv de conducere cu dreptul de a conduce suspendat”, spunea Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.
Accidentul din aprilie, din nou în atenția magistraților
Mai exact, în primăvară, deputatul AUR a fost implicat într-un incident rutier pe șoseaua de centură a municipiului Buzău. George Simion a lovit un alt automobil din fața sa, într-un carambol, și, cu toate că ar fi încheiat o înțelegere amiabilă cu celălalt șofer, situația nu s-ar fi încheiat aici. Ulterior, șoferul lovit a mers la spital pentru îngrijiri medicale. În această situație, conform legii, înțelegerea amiabilă pică, iar polițiștii au inițiat o anchetă, fiind vorba despre un accident cu o victimă.
Oamenii legii l-ar fi informat pe George Simion în legătură cu evoluția situației și că este cercetat pentru vătămare corporală din culpă. Dar documentul oficial de la poliție, cu sancțiunile luate împotriva sa, nu ar fi ajuns la el, susține politicianul. Așadar, deputatul AUR nu a știut că are permisul suspendat. El bănuiește că actul de înștiințare i-ar fi fost trimisă la o altă adresă decât cea la care locuiește.
Scandalul din Piața Victoriei a fost cireașa de pe tort
La finalul lunii septembrie, Simion a fost oprit de polițiștii rutieri în Piața Victoriei din București, constantându-se că s-a urcat la volan cu permisul suspendat. Drept urmare, a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. După aflarea veștii că urmează să fie anchetat penal, George Simion a postat poezia lui Coșbuc în mediul online.
Cum a reacționat la vestea că este anchetat penal
Versurile au fost compuse în contextul Războiului de la 1877, care s-a încheiat cu Independența României, sub forma unei scrisori adresată de un soldat român pe nume Ion, stationat la Muselim-Selo (comuna Muselievo din Bulgaria), către mama sa. În poezia lui George Coșbuc, soldatul povestește despre greutățile cu care se confruntă pe frontul de la Plevna și îi transmite măicuței sale dorințele pe care le-ar dori îndeplinite până la întoarcerea acasă. În ultima strofă este dezvăluit faptul că nu el a scris misiva, ci caporalul soldatului, care i-a îndeplinit ultima dorință înainte să moară.
„Măicuţă dragă, cartea mea
Găsească mi-te-n pace!
Pe-aici e vânt şi vreme grea,
Şi-Anton al Anei zace
De patru luni, şi-i slab şi tras,
Să-l vezi, că-ţi vine plânsul,
Că numai oasele-au rămas
Şi sufletul dintr-însul”. (…) Citește continuarea AICI.