30 sept. 2022 | 10:04

George Simion, săltat de polițiști în Piața Victoriei. Liderul AUR s-a ales cu dosar penal

ULTIMA ORĂ
George Simion, săltat de polițiști în Piața Victoriei. Liderul AUR s-a ales cu dosar penal

Liderul AUR, George Simion, a fost ridicat de mascați, la 3 dimineața, din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră cu polițiștii care îi ceruseră să-l însoțească la sediul Brigăzii Rutiere pe motiv că a condus cu permisul suspendat. Politicianul se afla în fața Guvernului, unde era parcat un autocar cu oamenii de partid care veniseră la București pentru mitingul de duminică. Jandarmii au apărut din cauză că era gălăgie.

George Simion, scandal cu poliția în Piața Victoriei

Un scandal de proporții a avut loc, în noaptea de joi spre vineri, în Piața Victoriei din Capitală. Partidul AUR avea manifestanți și autocarul de protest în fața Guvernului, iar jandarmii și polițiștii au venit să-i îndepărteze. La scurt timp, la fața locului a venit și George Simion, care, după o ceartă cu oamenii legii, a fost supus unui test cu aparatul etilotest, dar rezultatul a fost negativ. Liderul AUR le-a cerut polițiștilor să-i facă și testul pentru droguri.

Ulterior, Simion a fost dus la secţia de poliţie după ce Brigada Rutieră din Bucureşti a constatat că figura cu permisul suspendat. În apărarea sa, politicianul a explicat că nu știa acest lucru.

Au intervenit mascații în fața Guvernului

George Simion a condus în zona Victoriei, pentru a-și promova protestul pe care formaţiunea sa politică îl organizează în acest weekend. Agenții de la Rutieră care l-au oprit au constat că, în baza lor de date, liderul AUR figura cu permisul suspendat. Acesta a fost invitat la secţia de poliţie, dar, după ce s-a sfătuit cu avocatul său, le-a transmis oamenilor legii că va merge a doua zi. Din cauză că negocierile au eșuat, poliția a chemat întăriri. Potrivit liderului politic, a fost „eliberat” după doar 10 minute şi a descris acţiunea Poliţiei ca fiind ilegală şi abuzivă.

Liderul AUR face acuzații grave

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, deputatul George Simion, se va prezenta vineri, la ora 11.00, la sediul Institutului de Medicină Legală, unde îi va însoţi pe „protestatarii agresaţi azi-noapte de forţele de ordine în Piaţa Victoriei”. AUR susține că aceştia vor solicita certificat medico-legal „care să probeze urmele loviturilor şi intervenţiei brutale exercitate de jandarmi în timpul operaţiunii de evacuare forţată”.

„După câteva ore de negocieri în care protestatarii au refuzat să mute autocarul, jandarmii au intrat cu forţa în maşină şi scos în mod brutal persoanele care se aflau în interior. Mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au fost bruscaţi de forţele de ordine în timp ce se aflau în scuarul central din Piaţa Victoriei, fără să blocheze sau să obstrucţioneze în niciun fel traficul rutier şi fără să tulbure liniştea publică”, acuză AUR.

Dosar penal pentru Simion

Poliţia Capitalei a precizat că, pe parcursul nopţii de joi spre vineri, „mai multe persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică, fapt pentru care organele de poliţie şi jandarmerie au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.200 lei”. Iar George Simion s-a ales cu dosar penal pentru că a condus un autoturism având permisul suspendat.