Gata, criza aeroporturilor a întrecut orice limită. Compania aeriană care te sfidează din start

Gata, criza aeroporturilor a întrecut orice limită. Compania aeriană care te sfidează din start

E atât de gravă criza aeroporturilor din Europa, încât una dintre cele mai mari companii de pe continent a luat o decizie care va revolta la maximum pasagerii. A decis, peste noapte, să nu mai vândă bilete pe destinații scurte.

Eate vorba despre British Airways. După o bună perioadă în care nu a reușit efectiv să ducă la bun sfârșit sute de zboruri, având anulări și numeroase întârzieri, compania s-a gândit că ar fi mai bine să nu mai vândă deloc bilete, când e vorba despre distanțe scurte. De reținut că decizia se referă la cursele care au plecare de pe aeroportul Heathrow din Londra!

Practic, numeroși pasageri care își puneau baza în aceste curse au rămas acum poate fără nicio altă opțiune. Printre ei e foarte posibil să avem și numeroși români, dat fiind faptul că foarte mulți conaționali de-ai noștri muncesc în Regat și călătoresc de pe aeroporturile de acolo fie către casă, fie către anumite destinații de vacanță, mai ales că acum este și sezonul concediilor.

Se pare că această măsură nu ar fi una permanentă, ci s-ar aplica, pentru început, cam o săptămână, după care va fi analizată situația și se va menține păstrarea acestei strategii sau anularea ei, după caz.

Au trimis și un comunicat de presă, să fie siguri că ai înțeles despre ce e vorba

„Ca urmare a solicitării Heathrow de a limita noile rezervări, am decis să luăm măsuri responsabile și să limităm tarifele disponibile pentru unele servicii, tocmai pentru a ajuta la maximizarea opțiunilor de rerezervare pentru clienții existenți, având în vedere restricțiile impuse nouă. și provocările continue cu care se confruntă întreaga industrie a aviației”, a transmis British Airways într-un comunicat, conform SkyNews.

Concurența ar putea majora tarifele pe zborurile ce sunt anulate de această companie, ceea ce înseamnă că, în cazul în care găsesc alternative, pasagerii oricum au de suferit. Vor fi nevoiți să plătească mai mult, pentru același zbor, aceeași destinație, aceleași servicii. E de înțeles dacă unii dintre ei se simt nedreptățiți, dar experții în aviație anunță că, din toamnă, lucrurile se vor schimba.

După ce va trece sezonul vacanțelor, traficul de pe aeroporturi va scădea, iar atunci companiile aeriene nu vor mai fi suprasolicitate, ceea ce înseamnă că scad exponențial șansele de a fi curse întârziate sau anulate.