Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel din Republica Moldova a decis

Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel din Republica Moldova a decis

Decizie clară în privința lui Igor Dodon. Judecătoria Chișinău a hotărât ca fostul președinte să fie arestat a domicilui pentru 30 de zile. Hotărârea a fost făcută publică de procurori cu puțin timp în urmă.

Decizie în cazul lui Igor Dodon. Ce se întâmplă cu fostul președinte al Republicii Moldova

Update 31 mai, ora 21.51. Curtea de Apel din Republica Moldova menține hotărârea Judecătoriei Chişinău, astfel că fostul preşedinte Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Aliatul lui Putin a declarat că se consideră nevinovat şi este gata să colaboreze cu organele de anchetă.

Știrea inițială: Conform deschide.md, cumnatul fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Merineanu, va fi încarcerat pentru 30 de zile la penitenciarul nr. 13.

De altfel, fostul șef de stat declarase despre cumnatul său, care a fost prins în fapt încercând să mănânce o chitanță, că la momentul acela era cuprins de emoții.

„Perchezițiile la cumnatul meu, Petru Merineanu. Dânsul, care a muncit peste 20 de ani în afara țării, chiar a crezut că diaspora este așteptată cu brațele deschise acasă. A vândut apartamentul din Moscova, declarând banii oficial la intrarea în țară și a hotărât să lanseze o afacere în satul lui natal, Molovata Veche, creând astfel câteva zeci de locuri de muncă. Incidentul cu recipisa, mai puțin plăcut, dar atât de mediatizat în presă, poate fi explicat prin emoțiile unui om, care revine acasă de peste hotare și se trezește la 7 dimineața cu mascații sub ușă, care îi sperie copilul”, a scris fostul președinte, joi, pe Facebook.

Citește și: Igor Dodon, primele declarații după ce a fost reținut: „Cetățenii sunt gata să iasă la proteste. Sunt ținta unei justiții dirijate politic”

Igor Dodon a fost ridicat de polițiști marți și reținut pentru 72 de ore pentru acuzații de corupție și trădare. Angajații Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, alături de procurorii anticorupție, au descins la domiciliul fostului președinte, al mamei lui și al cumnatului.

Președinte de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat că va face recurs la decizia instanței din Chișinău care a decis arestul la domiciliu.

Nu mai puțin de jumătate de milion de lei moldovenești (aproape 121.000 de lei) și zeci de mii de euro ar fi fost descoperiți de anchetatori în acasă la fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, și la rudele lui.

Citește și: Igor Dodon și cumnatul său ar putea fi arestați pentru 30 de zile. Proteste la Chișinău, după reținerea fostului președinte pentru trădare și corupție

Citește și:
Etichete: