Ford reușește o performanță: ce se întâmplă cu modelul electric Lightning

Ford reușește o performanță: ce se întâmplă cu modelul electric Lightning

Numărul final EPA este cu 30 de kilometri mai mult decât proiectase Ford anterior.

Pickup-ul electric F-150 Lightning de la Ford Motor Co. va avea o autonomie de până la 520 de kilometri cu aproximativ 30 de kilometri mai mult decât compania anticipase anterior, conform estimărilor finale ale Agenției pentru Protecția Mediului din SUA.

Gama de top va fi disponibilă pe modelele XLT, Lariat și Pro echipate cu o baterie opțională cu autonomie extinsă. Modelele Platinum, care vin standard cu o baterie cu autonomie extinsă, vor primi, de asemenea, 30 de kilometri în plus față de cât fusese estimat anterior, la 480 de kilometri per încărcare.

Modelele Pro, XLT și Lariat cu bateria standard vor obține până la 370 de kilometri de autonomie estimați de EPA, în conformitate cu proiecțiile anterioare.

Trimurile Pro sunt disponibile numai pentru clienții flotei.

„Suntem super concentrați pe îmbunătățirea continuă a eficienței consumului de energie pentru Lightning, iar echipa este cu adevărat fericită să ofere aceste rezultate clienților noștri.” Linda Zhang, inginer șef de programe al F-150 Lightning, a declarat într-un comunicat.

O actualizare așteptată

Autonomia de 520 de kilometri de care va avea parte Lightning ar urma să ajungă din urmă autonomia de 530 de kilometri de care beneficiază pickup-ului Hummer Edition 1 de la rivalul General Motors, care a fost scos la vânzare la sfârșitul anului trecut.

În același timp, noile date reușesc să depășească autonomia de 500 de kilometri oferită în prezent de cel mai eficient pick-up R1T de la Rivian. Cu toate acestea, Rivian plănuiește o versiune a pachetului de baterii Max care poate atinge o autonomie estimată de până la 650 de kilometri, dar acea configurație a fost împinsă pentru anul 2023.

Ford este pe cale să înceapă să livreze modelul Lightning în următoarele săptămâni. A plafonat rezervările la aproximativ 200.000 de vehicule, deși directorii nu au spus câte dintre rezervări au fost convertite în comenzi.