Ferrari se pregătește de marea lansare: când apare Purosangue

Ferrari se pregătește de marea lansare: când apare Purosangue

Monstrul cu motor V12 este aproape de lansare.

Ultima dată când am vorbit despre SUV-ul Ferrari, discuția a fost provocată de o imagine de previzualizare frontală surprinzător de revelatoare. De fapt, imaginea a fost posibil un pic mai revelatoare decât a intenționat producătorul să fie – sau cel puțin a fost după ce întregul internet a crescut luminozitatea.

În orice caz, cortina este, evident, setată să pice pe 13 septembrie, dezvăluind nu numai Purosangue, ci și o eră complet nouă pentru producătorul său. Din ceea ce am văzut până acum, primul SUV al Ferrari face eforturi considerabile pentru a-și ascunde SUV-ul de bază – un Bentley Bentayga, în mod clar, nu este – dar va fi fără îndoială un model cu patru locuri destul de spațios, cu un portbagaj mare și garda la sol considerabil mai mare decât orice Ferrari de dinainte.

Un monstru pursânge

Din fericire, însă, nu a numit noul model „pursânge” doar pentru a fi provocator. În timp ce platforma sa personalizată pentru motorul frontal este capabilă să găzduiască o serie de motoare diferite – inclusiv hibride – CEO-ul Ferrari, Benedetto Vigna, a confirmat deja că Purosangue se va lansa cu un V12. Nu știu sigur dacă acel motor „iconic” este același monstru de 6,5 litri care face din 812 Superfast una dintre cele mai interesante mașini din lume.

La fel ca în orice alt segment, intenția Ferrari – reiterata de șeful său – este de a „întâmpina și depăși toate cerințele de performanță, inovație și design pe care le-ați aștepta de la noi”. Ei bine, un lucru care nu i-a lipsit până acum modelului Purosangue este așteptarea. Este aproape sigur că cererea va depăși oferta și, dacă acesta nu este cel mai rapid și mai puternic SUV realizat până acum, va fi o surpriză.

Despre asta și multe altele, rămânem în întuneric.

Marțea viitoare, în sfârșit, Purosangue va vedea lumina zilei.