Faraday Future vrea să-și lanseze mașina electrică: ce știm despre noul rival Tesla

Faraday Future vrea să-și lanseze mașina electrică: ce știm despre noul rival Tesla

Faraday Future, startup-ul de vehicule electrice din California, care aproape a ieșit din activitate de aproape prea multe ori pentru a fi numărat, a făcut în sfârșit o mașină.

Compania a organizat un eveniment care sărbătorește finalizarea primei sale „intenții de producție” FF91, SUV-ul electric ultra lux care a fost în lucru de aproape opt ani. Faraday Future – care se numește și Faraday Future Intelligent Electric de la fuziunea cu o companie de achiziție cu scop special, sau SPAC, în iulie 2021 – susține că încă este în program pentru a începe oficial producția FF91 în al treilea trimestru din 2022.

Este cu siguranță o piatră de hotar pentru companie, care a cunoscut rate ridicate de cifra de afaceri, a cochetat cu falimentul de mai multe ori și a reușit cumva să se întoarcă din prag. De fapt, compania îl numește „Milestone #4” din șapte repere despre care spune că vor duce în cele din urmă la „începutul producției” FF91.

Desigur, Faraday Future a făcut mașini în trecut. A existat infamul „Batmobile”, un concept de mașină static care a debutat la Consumer Electronics Show din 2016.

O companie ciudată

Compania a anunțat o fabrică de un miliard de dolari în deșertul Nevada, care nu a fost construită niciodată. A început să piardă bani și angajați. Și-a pus propriul sediu la vânzare. Au apărut investitori de urgență, pentru ca mai târziu să fie înfundați în bătălii judiciare cu Faraday Future pentru controlul banilor.

În cele din urmă, a fost găsit un nou CEO, Jia Yueting a depus faliment personal, iar compania a văzut o oportunitate de a profita de noii bani care curge în spațiul de pornire a vehiculelor electrice prin fuziunea cu un SPAC și listarea la bursă.

Acum că are prima mașină pe linia de producție, compania se îndreaptă către lucrurile cu adevărat importante: marketingul. Faraday Future lansează o nouă „campanie de comunicare multicanal” numită „Born in California”, precum și ceva pe care îl numește „campanie ieMedals” pentru a-și recunoaște furnizorii și producătorii contractuali.

Potrivit Faraday Future, „utilizatorii aplicației inteligente FF pot câștiga ieMedals de la furnizor pentru conturile lor individuale prin îndeplinirea unor sarcini specifice sau îndeplinirea cerințelor provocării de co-creare. Medaliile ie sunt premii electronice adăugate la conturile FFID ale utilizatorilor în aplicația inteligentă FF.”

Deci, practic un NFT? Nu este clar dacă aceste premii electronice vor trăi pe blockchain, dar nu aș trece peste Faraday Future pentru a face o cascadorie ciudată ca asta.