Factură umflată la curent, primită de un pensionar: care e suma colosală pe care trebuie s-o plătească

Factură umflată la curent, primită de un pensionar: care e suma colosală pe care trebuie s-o plătească

Știm că s-au mărit prețurile la energia electrică, dar un pensionar a primit o factură umflată la curent, pentru doar un televizor și trei becuri. Cauza? Un contor stricat.

Un pensionar din Mureș a primit o factură de curent de aproape 10.000 de lei. Furnizorul de energie a precizat că bărbatul își va primi banii înapoi luna aceasta.

„Aici este totalul de plată, 9.782 de lei  Reprezintă contravaloarea a 13.567 de kw, un consum mediu zilnic de 149 de kw. Ăsta e consum de fabrică, aici e o locuință particulară, consum casnic, un televizor, un aparat de cafea și trei becuri”, a povestit Liviu Rodeanu, pentru Digi24.

Pensionarul care a primit în luna septembrie 2021 factura uriașă a povestit că aceasta a ajuns pe data de 7, prin curier.

Data scadenței era în 6 septembrie, eu având pentru utilități o convenție cu banca de direct debit, în 6 banii au fost luați din cont”, a mai spus clientul pentru Digi 24.

Situația a fost reclamată prin poșta electronică. După trei săptămâni, reprezentanții companiei au declarat contorul defect și acesta a fost înlocuit cu unul nou.

Apoi, indexul s-a recalculat.

Factură umflată la curent, remediată

„Din fișa lor de calcul rezultă cantitatea de 15.510 kw/h care au fost facturați în plus”, a menționat Liviu Rodeanu.

Furnizorul de energie electrică spune că bărbatul își va recupera banii:

„Electrica Furnizare regretă disconfortul creat, urmând să emită factura de corecție pe numele clientului în cauză după data de 07.01.2022. Compania precizează că întârzierea emiterii facturii de corecție a fost cauzată de o serie de optimizări ale sistemului de facturare, aflate în curs de implementare la momentul actual”.

Nu e însă singura factură uriașă primită de un consumator.

Un apartament unde nu mai locuiește nimeni de 20 de ani a primit, în luna iunie anul trecut, în cutia poștală o factură uriașă la curent. Proprietarii acestei locuințe au crezut că nu văd bine în momentul în care au citit suma scrisă pe factura la electricitate. Este, de departe, cea mai mare factură la curent din România.

Un român din orașul Cugir, județul Alba, care deține un apartament în care nu mai stă nimeni de două decenii, a primit o factură-record la electricitate. Suma are multe zerouri. Scandalos este faptul că respectiva proprietate este goală, fără ca cineva să locuiască acolo. Consumul estimat pentru perioada 28 mai – 27 iunie 2021 a fost unul de-a dreptul uriaș.

Așa se face că respectivul proprietar al apartamentului a fost anunțat că are de plătit nu mai puțin de 739.000 de lei, deși nu mai locuia acolo de 20 de ani. Consumul calculat pentru perioada 28 mai – 27 iunie 2021 a fost unul de-a dreptul șocant, de 999.995 kWh. Conștient că i se face o nedreptate, proprietarul apartamentului din Cugir a făcut reclamație la furnizor, iar factura a fost rectificată prin stornare.

Citește și: