Elon Musk spune că va demisiona din funcția de CEO al Twitter: în ce condiții
Elon Musk spune că va demisiona din funcția de CEO al Twitter, dar nu va vinde compania. El a declarat că va rămâne director executiv până când va fi găsit un înlocuitor.
Elon Musk a spus că va demisiona din funcția de CEO al Twitter, odată ce va fi găsit un înlocuitor potrivit. Duminică, miliardarul a făcut un sondaj pe Twitter, în care a întrebat dacă ar trebui să părăsească funcția de CEO, iar utilizatorii Twitter i-au spus în mod covârșitor să plece. El nu a răspuns imediat la rezultate, dar până marți părea să fi acceptat voința oamenilor, după ce inițial a sugerat că ar putea, în schimb, să schimbe regulile, astfel încât doar utilizatorii care plătesc taxe la platforma socială să poată vota în sondajele Twitter.
Elon Musk ar vrea și nu să părăsească Twitter
Bineînțeles, nu există încă un calendar pentru ca Musk să predea frâiele. Și după cum spune tweet-ul său, va fi nevoie să găsească „pe cineva suficient de prost pentru a accepta postul”. În urma unui șir haotic de acțiuni pe care le-a întreprins de când a luat conducerea Twitter, ar putea fi greu să atragi candidați de înaltă calitate pentru acest post. Dar, ștacheta a fost stabilită extrem de jos sub mandatul lui Musk și o simplă schimbare a feței în vârf ar putea face foarte mult pentru a îmbunătăți imaginea Twitter pe termen scurt.
I will resign as CEO as soon as I find someone foolish enough to take the job! After that, I will just run the software & servers teams.
— Elon Musk (@elonmusk) December 21, 2022
Desigur, există șansa ca schimbarea să fie în mare parte “cosmetică”. Musk a scris pe Twitter că plănuiește să rămână și să conducă echipele de software și servererele. Și nu există niciun indiciu că intenționează să vândă compania, pe care a cumpărat-o în octombrie, pentru 44 de miliarde de dolari. Deci, este clar că vrea să fie implicat în continuare în operațiunile companiei, dar nu este clar cât de mult.
Este greu de imaginat că omul de afaceri care a făcut un spectacol major de concediere a întregii echipe executive a Twitter și a dizolvat consiliul de administrație, când a preluat compania, s-ar da la o parte, pur și simplu, în acest moment.
Indiferent de cine preia, în cele din urmă, funcția de CEO, aceștia vor prelua o companie care este aproape de nerecunoscut, în comparație cu doar câteva luni în urmă. Aproximativ 70 la sută din personal a fost fie disponibilizat, fie angajații au demisionat. Agenții de publicitate au fugit de pe platformă, deoarece discursurile instigatoare la ură au prosperat. Și eforturile de moderare a conținutului și de siguranță au stagnat complet. De asemenea, compania se confruntă acum cu o presiune crescândă din partea guvernului pe mai multe fronturi.