Dorin Florea, fostul primar din Târgu Mureș, achitat definitiv: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”

Dorin Florea, fostul primar din Târgu Mureș, achitat definitiv: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”

Curtea de Apel Târgu Mureș a păstrat hotărârea Tribunalului, conform căreia Dorin Florea, fostul primar al Târgu Mureș, a fost trimis în judecată în 2017 de către DNA. El a fost achitat, la fel și Sergiu Claudiu Maior, fostul consilier al primarului, dar și fostul secretar al municipiului, Andrei Mureșan. Aceștia au fost acuzați de DNA de uzuparea funcției și complicitate la uzurparea funcției în formă continuată.

Fostul primar al Târgu Mureșului, achitat definitiv

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins ca nefondate apelurile declarate împotriva sentinţei Tribunalului Mureş din Dosarul nr. 3287/102/2017, care prevede că „fapta nu este prevăzută de legea penală”, hotărârea fiind definitivă.

„În temeiul art. 396 alin. 1 şi 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală (fapta nu este prevăzută de legea penală) dispune achitarea inculpatului Maior Sergiu Claudiu de sub acuza săvârşirii infracţiunii de uzurpare a funcţiei în formă continuată, (9.198 acte materiale). (…)

În temeiul art. 396 alin. 1 şi 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală (fapta nu este prevăzută de legea penală) dispune achitarea inculpatului Florea Dorin de sub acuza săvârşirii infracţiunii de complicitate la uzurpare a funcţiei în formă continuată (9.198 acte materiale).

În temeiul art. 396 alin. 1 şi 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală (fapta nu este prevăzută de legea penală) dispune achitarea inculpatului Mureşan Andrei de sub acuza săvârşirii infracţiunii de complicitate la uzurpare a funcţiei în formă continuată (9.198 acte materiale)”, se arată în dispozitivul sentinţei.

Procurorii DNA au arătat în rechizitoriu că Sergiu Claudiu Maior, în calitate de consilier al primarului municipiului Târgu Mure ar fi semnat a 9.198 ordine de plată emise de Municipiul Târgu Mureş, iar acest lucru nu intra în atribuţiile sale de serviciu.