27 sept. 2022 | 13:07

Dmitri Medvedev, noi declarații războinice la adresa Occidentului: „Nimeni nu are nevoie” de Ucraina

ULTIMA ORĂ
Dmitri Medvedev, noi declarații războinice la adresa Occidentului: „Nimeni nu are nevoie” de Ucraina

Dmitri Medvedev, un aliat de temut al președintelui rus Vladimir Putin, a subliniat, marți, scenariul unui atac nuclear asupra Ucrainei, spunând că alianța militară NATO (condusă de SUA) ar fi prea speriată de o „apocalipsă nucleară” pentru a intra direct în conflict. Potrivit acestuia, nimeni nu are nevoie de țara vecină, pe care Moscova a invadat-o în februarie.

Dmitri Medvedev avertizează iar Occidentul cu arme nucleare

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a făcut o nouă amenințare cu folosirea armelor nucleare pentru Occident. Într-o postare pe Telegram, fostul lider de la Kremlin i-a criticat pe președintele american Joe Biden și premierul britanic Liz Truss.

Fostul președinte rus a declarat că Moscova are dreptul să se apere cu arme nucleare dacă este împinsă dincolo de limitele sale și că acest lucru „nu este o cacealma”.

„Trebuie să vă reamintesc din nou – pentru cei surzi care se aud doar pe ei înșiși. Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare dacă este necesar, în cazuri prestabilite, în strictă conformitate cu fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. Dacă noi sau aliații noștri suntem atacați folosind acest tip de armă. Sau dacă agresiunea cu folosirea armelor convenționale amenință însăși existența statului nostru. Președintele Rusiei a vorbit direct despre asta recent”, a avertizat prietenul lui Vladimir Putin.

Acuzații la adresa lui Joe Biden și Liz Truss

În continuare, oficialul rus a numit Ucraina „nazistă”, care este controlată „direct de țările NATO”. Potrivit lui Medvedev, „denazificarea” Ucrainei a fost unul dintre pretextele Kremlinului pentru invazie, deși nici până acum nu a reușit să vină cu o dovadă în acest sens.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate se plânge că Joe Biden și Liz Truss „cer ca Rusia să-și ia mâna de pe „butonul nuclear”, acuzând că noul premier britanic este „total pregătit să înceapă imediat un schimb de lovituri nucleare” cu rușii. Dmitri Medvedev, cunoscut pentru declarațiile sale războinice, mai spune că Occidentul nu ar sări în ajutorul Ucrainei și nici nu ar riposta dacă Moscova ar folosi arme nucleare.

„Imaginați-vă că Rusia este nevoită să folosească cea mai formidabilă armă împotriva regimului ucrainean, care a comis un act de agresiune pe scară largă, care este periculos pentru însăși existența statului nostru. Cred că NATO nu va interveni direct în conflict nici în această situație”, a susținut acesta, adăugând că „securitatea Washingtonului, Londrei și a Bruxellesului este mult mai importantă pentru Alianța Nord-Atlantică decât soarta Ucrainei, de care nimeni nu are nevoie”.

Zilele trecute, Putin a ordonat prima mobilizare a Rusiei după cel de-Al Doilea Război Mondial și a susținut un plan de anexare a zonelor Ucrainei, avertizând Occidentul că nu blufează când a spus că va fi gata să folosească arme nucleare pentru a se apăra.