Director CJ Iași a picat examenul scris pe care l-a organizat pentru el. Dorea o altă funcție de șef

Director CJ Iași a picat examenul scris pe care l-a organizat pentru el. Dorea o altă funcție de șef

Situație bizară la Iași. Iogen Gânju, director interimar în cadrul Consiliului Judeţean, a candidat singur pentru postul de șef al Biroului Gestionarea Patrimoniului, acesta stabilind datele examenului și bibliografia. Cu toate acestea, a picat examenul. Potrivit presei locale, bărbatul ocupă de patru ani funcția de director tehnic al Consiliului Județean Iași, dar este interimar. Astfel, a vrut să-și securizeze un post de Șef Birou Patrimoniu, dar nu a reușit.

Un director din CJ Iași și-a organizat un concurs pe care l-a picat

Iogen Gânju de la CJ Iași a început organizarea concursului în luna mai. Acesta dorea să-și securizeze funcția de conducere, căci acum este interimar. Directorul Direcției Tehnice din Consiliul Județean şi-a fixat singur datele de concurs, și-a făcut bibliografia și tematica, însă a picat la proba scrisă, cu 68,80 de puncte, în condițiile în care nota minimă era de 80 de puncte.

Firul evenimentelor cu Iogen Gânju

Gânju fusese pus director interimar în perioada în care președinte era Maricel Popa, apoi păstrat în funcție de către actualul conducător Costel Alexe. Doar că, în luna mai 2022, Iogen a început să-și pregătească singur un concurs pentru ocuparea postului de șef de birou aflat în subordinea sa. Jobul face parte din Direcția Tehnică și se ocupă de tot ce înseamnă active aflate în patrimoniul județului Iași, inclusiv bunurile imobiliare. Totodată, este persoana care decide condițiile în care se vând sau se închiriază bunuri ale CJ.

La 30 mai, în calitate de director interimar al Direcției Tehnice a semnat trei documente în serie: bibliografia, tematica și atribuțiile șefului Biroului Gestionarea Patrimoniului. Actele au număr de înregistrare consecutiv și se află în arhiva electronică a instituției din Iași, scrie presa locală.

Candidat unic la examen

La jumătatea lunii iulie, Iogen Gânju și-a depus dosarul pentru postul pregătit din postura de director. În 25 iulie, unicul dosar (al său) a fost declarat admis, comisia cosiderând că îndeplinește toate condițiile. Trebuie precizat că a fost un concurs la care puteau participa doar angajații din Consiliul Județean, nefiind făcut public în afara instituției.

În urmă cu 10 zile a avut loc proba scrisă, cu bibliografia decisă de directorul interimar din CJ Iași, examen pe care l-a picat cu 68.80 puncte, în condițiile în care nota minimă era de 80 de puncte, fiind funcție de conducere. Iogen Gânju a refuzat să comenteze la întrebările jurnaliștilor. Potrivit ultimei declarații de avere postate pe site-ul Consiliului Județean, acesta a avut un salariu lunar net de 9.700 de lei.