17 iun. 2022 | 09:47

Diferența dintre litoralul din România și litoralul din Bulgaria: de la hamsia de toate zilele, la all-inclusive

ACTUALITATE
Diferența dintre litoralul din România și litoralul din Bulgaria: de la hamsia de toate zilele, la all-inclusive

Cel puțin în ultimii ani, România și Bulgaria s-au aflat într-o permanentă competiție, atunci când vine vorba despre litoral și condițiile pe care le oferă turiștilor care vor o vacanță la malul Mării Negre.

Ce-i drept, atunci când vine vorba despre relația dintre ceea ce primești și cât plătești, Bulgaria pare să câștige detașat, mai ales în ultimii ani, vecinii noștri învățând un pic mai repede cum să se adapteze cerințelor.

Cu toate astea, nici stațiunile de pe litoralul României nu duc lipsă de turiști, în ciuda prețurilor tot mai mari, practicate de reprezentanții din Horeca. Cu alte cuvinte, în ciuda faptului că-i acuză pe aceștia, românii continuă să le calce pragul.

De ce să alegi România și de ce Bulgaria, atunci când îți plănuiești vacanța la mare, de anul acesta

Litoralul din România are, totuși, o particularitate aparte: Delta Dunării. Așadar, dacă plănuiești să ai parte de-o vacanță unică, cel mai probabil că vei alege să nu ieși din țară pentru asta și să vizitezi zona de nord a Mării Negre.

Mai mult, tot aici găsești Vama Veche, stațiunea care, în ultimii ani, și-a câștigat faima de a fi polul distracției pentru tinerii români, întrecând uneori chiar și Mamaia, în acest sens. Cu toate acestea, nu lipsesc plajele în care berea ieftină și hamsia sunt leitmotife. Așadar, se poate spune că avem de toate, pentru toți.

Pe de altă parte, litoralul bulgăresc are, la rândul lui, particularitățile sale. Stațiunile din Bulgaria sunt recunoscute pentru faptul că, în schimbul unor tarife relativ mici oferă, în cadrul hotelurilor sale, un regim all inclusiv. Cu alte cuvinte, dacă nu ai chef să cauți de trei ori pe zi un loc în care să mănânci, poate că Bulgaria este pentru tine.

În plus, tot în Bulgaria găsești nisip mult mai fin decât la noi, dar și o apă mult mai „albastră”, ce te face să crezi că ești, poate, în Grecia, și nu la malul Mării Negre.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele