Dezvăluirile unui general ucrainean răstoarnă tot ce știam până acum. Ce spune despre războiul cu Rusia

Dezvăluirile unui general ucrainean răstoarnă tot ce știam până acum. Ce spune despre războiul cu Rusia

Un general ucrainean a făcut o serie de dezvăluiri despre războiul dus de Rusia în țara sa. Dmitri Marchenko a dat o prognoză cu privire la momentul încheierii conflictului din Ucraina. Acesta este de părere că doar ajutorul din străinătate poate hotărî victoria. Dacă armele promise de Occident ajung pe front, Kievul va putea recuceri toate teritoriile ocupate, inclusiv Crimeea.

Prognoză despre sfârșitul războiului Rusia-Ucraina

Potrivit generalului Dmitri Marchenko,  deja în primăvară, Ucraina ar putea pune capăt războiului cu Rusia și ar putea recuceri toate teritoriile ocupate, inclusiv Crimeea, la fel ca Herson, Lugansk și Donețk. Expertul militar susține că armata ucraineană are nevoie de toată cantitatea de arme promise de parteneri.

Ce dezvăluie generalul Dmitri Marchenko

De ce Federația Rusă mută trupele spre sud, de ce ocupanții nu vor organiza un referendum la Herson în toamnă (11 septembrie) și de ce are nevoie Ucraina pentru a sărbători victoria în primăvara viitoare. La aceste întrebări a răspuns generalul Dmitri Marchenko pentru RBC-Ucraina.

Generalul-maior Dmitri Marchenko a condus apărarea regiunii Nikolaev până în aprilie. Apoi, în primele săptămâni ale unui război pe scară largă, invadatorii au încercat să distrugă centrul regional, dar manevra a fost un eșec zdrobitor.

„Există informații că rușii își întăresc trupele pe care le aveau deja în Herson și Zaporojie. Ei înțeleg că Ucraina se pregătește pentru o operațiune de contraofensivă și, în acest sens, își întăresc grupările acolo, desfășurând grupuri tactice de batalion. Dar asta nu îi va ajuta prea mult. Comandamentul nostru „Sud” livrează acum cu succes lovituri de artilerie împotriva țintelor inamice. În ultima săptămână, peste 10 depozite de muniții și posturi de comandă au fost distruse. Prin urmare, credeți-mă, situația noastră nu este atât de rea pe cât crede toată lumea”, a relatat acesta.

Generalul Dmitri Marchenko
Generalul Dmitri Marchenko

Vom recâștiga Crimeea, Herson, Lugansk și Donețk

Dmitri Marchenko susține că Ucraina va elibera Crimeea, deoarece „este pământul nostru, oamenii noștri sunt acolo și sunt forțați să acceptate ocupația rusă. Nimeni nu a dat Rusiei dreptul să vină, să ia o bucată de pământ și să spună că „acesta este teritoriul meu”. Vom recupera Crimeea, la fel cum vom recupera Herson, Lugansk și Donețk. Până la sfârșitul anului putem recupera Herson 100%. Până la sfârșitul anului trebuie să încheiem faza principală a acestui război”.

Pentru ca invazia rusă să ia sfârșit, armata ucraineană are nevoie de cât mai multă asistență militară. Generalul a relatat că partenerii occidentali livrează armament în loturi mici, „ceea ce, în principiu, ne face foarte dificilă desfășurarea operațiunilor ofensive”.

În încheiere, expertul militar a spus că, dacă Ucraina are cantitatea de arme promisă, „atunci cred că primăvara viitoare vom sărbători victoria”.