31 mai 2022 | 13:25

DeLorean a prezentat primele imagini: cum arată viitorul model

ACTUALITATE
DeLorean a prezentat primele imagini: cum arată viitorul model

Vizează un pachet de baterii de 100 kWh, 0-100 km/oră în 2,99 secunde și un preț de 175.000 USD.

DeLorean Motor Company a dezvăluit numele primelor imagini ale viitorului său EV numit Alpha5.

Principalele lucruri care pot fi observate sunt stilul de supermașină în formă de pană, perechea de uși masive cu aripi de pescăruș și patru locuri – lăsându-l să atingă 140 km/oră cu doi pasageri suplimentari sau să transporte considerabil mai mult de 24 de kilograme de cocaină.

DeLorean și-a tachinat pentru prima dată viitorul său EV luna trecută, promițând o dezvăluire completă mai târziu în această vară, pe 18 august. Pentru a fi clar, nu va fi construit de DeLorean original, ci mai degrabă de o companie din Texas care a achiziționat drepturile asupra numelui DeLorean și a pieselor de schimb.

Alpha5 a fost proiectat de studioul ItalDesign al lui Giorgetto Giugiaro, care a proiectat și DeLoreanul original, dar nu se știe dacă folosește panouri din oțel inoxidabil precum modelul original. Se bazează pe conceptul „Medusa” la care a lucrat compania originală DeLorean înainte de a da faliment în 1982.

delorean-alpha5

O poveste interesantă

Acel vehicul trebuia să aibă patru uși independente, dar DeLorean pare să fi decis să rămână cu două. Dintr-un unghi de sus din față, Alpha5 are o asemănare trecătoare cu noul Roadster al lui Tesla, cu linii similare pe capotă.

DeLorean vizează un pachet de baterii de 100 kWh care ar trebui să ofere o autonomie excelentă, împreună cu o configurație cu motor dublu și tracțiune integrală. Se estimează că va atinge o viteză maximă de 250 km/oră și va trece de la 0 la 100 km/oră în 2,99 secunde sau 0-140 km/oră în 4,35 secunde.

DeLorean a fost făcut celebru, desigur, prin seria de filme Înapoi în viitor. Creatorul său, John DeLorean, a avut și o istorie plină de culoare, reușind dezvoltarea mașinilor musculare americane precum Pontiac GTO în anii ’60 și ’70.

A fost arestat în 1982 și acuzat de trafic de cocaină, dar procesul s-a încheiat cu o acuzație de nevinovat.