Daimler apasă pedala pentru producția mașinilor electrice: ce urmează să lanseze producătorul german

Daimler apasă pedala pentru producția mașinilor electrice: ce urmează să lanseze producătorul german

Daimler va produce primul său motor electric intern la cea mai veche fabrică din Berlin.

Motorul cântărește o fracțiune din echivalentul său diesel și poate crește autonomia unei mașini electrice cu până la 7%. Este cunoscut ca un motor cu flux axial și este proiectat de startup-ul britanic YASA pe care Daimler a achiziționat-o la începutul acestui an.

Investiția în uzina din Berlin-Marienfelde, fixată anterior la o sumă din două cifre de milioane de euro, va crește la o sumă din trei cifre de milioane de euro în următorii șase ani, a declarat Daimler într-un comunicat.

Fondatorul YASA, Tim Woolmer, a declarat, în vară, că Daimler a informat compania pe care o conduce, să reducă din costuri în viitoarele iterații ale motorului său, astfel încât producătorul de automobile să le poată folosi pe întreaga sa gamă de vehicule electrice.

Viitorul verde al companiei

Investiția oferă o ușurare lucrătorilor îngrijorați de faptul că șantierul din Berlin se afla în pragul unor reduceri profunde de locuri de muncă. Muncitorii s-au temut pentru pozițiile lor, după ce Daimler a declarat în 2020 că va înceta producția motorului diesel cu 6 cilindri construit acolo într-un an.

Motorul electric este mai simplu de produs decât echivalentul său diesel, ceea ce înseamnă că fabrica va necesita în cele din urmă mai puțini muncitori — dar numărul exact al pierderilor viitoare de locuri de muncă nu a fost încă clar, a declarat șeful de producție Joerg Burzer într-un apel de presă.

Nu a fost furnizată o dată de începere a producției motorului.

În același timp, Daimler Truck se pregătește pentru listarea la bursa din Frankfurt pe 10 decembrie și se așteaptă să se califice pentru DAX – grupul celor mai valoroase companii listate din Germania – în primul trimestru al anului 2022.

„Avem o ambiție clară pentru Daimler Truck: ne angajăm să obținem o rentabilitate mai mare și să mergem cu viteză maximă pentru a câștiga cursa către zero emisii. Abia așteptăm să ne facem compania și mai puternică. Înainte de listarea publică planificată, suntem pregătiți pentru independență și pentru a ne debloca întregul potențial de valoare”, a declarat Martin Daum, CEO al Daimler Truck AG.

Citește și: