Dacia Duster de senzație făcută pentru milionarii patrioți. Cum arată prima limuzină SUV românească [VIDEO]

Dacia Duster de senzație făcută pentru milionarii patrioți. Cum arată prima limuzină SUV românească [VIDEO]

Un student a realizat un nou model de Dacia Duster, destinată milionarilor pentru care contează patria. Iată cum arată prima limuzină SUV fabricată în România.

În cadrul Salonului Student Auto au fost expuse mai multe mașini, printre care și exemplarul Dacia Duster limuzină. SUV-ul românesc se bucură de un real succes, fiind unul dintre cele mai populare mașini de teren din Europa și nu numai.

Datorită prețului său, a versatilității și capacității pe care o are pe teren accidentat, Dacia Duster se poate lăuda cu o întreagă comunitate în spate. De- a lungul timpului, uzina Dacia a scos mai multe variante de Duster, cu design diferit, pachete de conectivitate și chiar versiunea pick-up.

Încă din 2014 acest concept lua naștere și era gândit de către studenții facultății. Prototipul funcțional era asamblat la Centrul Tehnic din Titu. Aceasta era folosită de către reprezentanții Dacia. De asemenea, în anul 2018, menționam într-un articol despre noile îmbunătățiri aduse celei care era cunoscută la acea vreme ca Dacia Birou Mobil.

dacia duster
Dacia Duster limuzină are o lungime de 5,8 metri

Cei care se ocupă cu producția acestei versiuni comerciale sunt cei de la Romturingia. În cadrul Salonului Student Auto, eveniment organizat de către Universitatea din Pitești, a fost expus un exemplar de Dacia Duster care a fost transformat într-o limuzină.

Primul model de Dacia Duster limuzină

SUV-ul românesc a suferit numeroase modificări pentru a ajunge în stadiul respectiv. Așadar, a fost extinsă distanța dintre punți pentru ca locul din spate să fie extins și ocupat de mai mulți pasageri. De asemenea, ampatamentul a fost mărit cu 1.520 de milimetri, astfel că lungimea totală a vehiculului a ajuns să măsoare 5,8 metri.

dacia duster
Cel mai probabil munca si ideile apartin studentilor Facultatii de Mecanica si Tehnologie din cadrul Universitatii din Pitesti

Pasagerii acestei limuzine se pot bucura de patru locuri individuale, două console despărțitoare, precum și două televizoare care sunt amplasate deasupra capului. Prizele pentru încărcarea dispozitivelor mobile nu lipsesc din limuzina românească.

dacia duster
Habitaclul pasagerilor prezinta patru locuri individuale dar si multe alte optiuni

De asemenea, Dacia Duster limuzină dispune de conectivitate la internet cu ajutorul unui router cu tehnologia 3G și o cameră pentru milionarii care se află în deplasare și trebuie să susțină o videoconferință. Plafonul este prevăzut cu trei trape care oferă panoramă, dar și o mai bună iluminare a habitaclului.

dacia duster
Modelul a fost expus la Salonul Student Auto

Spațiul destinat pasagerilor este izolat de către cel al șoferului cu ajutorul unui perete despărțitor. La bordul limuzinei se află doar scaunului șoferului, iar în locul pasagerului din dreapta se află montat un cuier pentru haine.

Având în vedere unde a avut loc expoziția, dar și faptul că pe lateralele limuzinei apare inscripția „Student Concept”, cel mai probabil acest autovehicul a fost transformat de către studenții Facultății de Mecanică și Tehnologie din cadrul Universității din Pitești.