Cuptor cu microunde sau clasic? Care e mai bun, pe care să-l cumperi, de ce

Cuptor cu microunde sau clasic? Care e mai bun, pe care să-l cumperi, de ce

În cazul în care tocmai te-ai gândit să-ți cumperi un cuptor și nu știi dacă să-ți cumperi unul clasic sau unul cu microunde, poate ar fi bine să citești acest articol care te va face să înțelegi mai bine care sunt avantajele și dezavantajele achiziționării unuia sau a altuia.

Mulți oameni s-au întrebat, de-a lungul timpului (chiar și tu, probabil), ce anume ar trebui să-și cumpere atunci când își mobilează bucătăria: un cuptor cu microunde sau unul clasic, încorporat în mobilă sau direct parte din aragaz? Ei, bine, răspunsul diferă, în funcție de tine, de așteptările și modul tău de viață.

Cuptorul cu microunde, varianta accesibilă, dar incompletă

În cazul în care ai un stil de viață un pic mai agitat și, în plus, nici nu prea îți place să gătești, cu siguranță vei alege un cuptor cu microunde, de vreme ce acest instrument este unul extrem de ușor de folosit și care, în mod evident, ocupă foarte puțin spațiu în bucătăria ta. Mai mult, costă mai puțin decât unul clasic.

Cu toate astea, un cuptor cu microunde are și dezavantaje. Nu îl vei putea folosi dacă începi să gătești un fel de mâncare de la zero. Spre exemplu, poate că nu ar trebui să introduci o bucată de carne crudă, întrucât nu va face față acestui grad de „surmenare”. Nu vei face decât să obții o bucată de „friptură” arsă pe margine și crudă în interior. De asemenea, specialiștii spun că un cuptor cu microunde nu va reuși să ucidă toate bacteriile din carne, așa cum face un dispozitiv clasic. În schimb, pentru mâncărurile hibrid, e mai mult decât suficient.

Dacă ești adeptul mâncărurilor complicate, cuptorul clasic este soluția ideală pentru tine, întrucât, cu ajutorul unuia vei reuși să gătești orice dorești. Dezavantaje, în cazul unui cuptor clasic, sunt mai puțin evidente, însă la fel de importante: spațiul pe care îl ocupă dar și prețul mai ridicat, comparativ cu „fratele său mai mic”.

Iar dacă, totuși, nu te poți hotărî între cele două, iar buzunarul îți permite, ți le poți achiziționa în paralel, întrucât ele nu pot fi înlocuite unul cu altul, ci mai degrabă se completează reciproc.

Citește și: