17 dec. 2022 | 10:00

Cum știi dacă ți-a blocat cineva numărul de telefon, de ce nu poți să-l suni: soluția simplă să dormi liniștit

ACTUALITATE
Cum știi dacă ți-a blocat cineva numărul de telefon, de ce nu poți să-l suni: soluția simplă să dormi liniștit

În teorie, la cât a progresat tehnologia și cât de deștepte au devenit telefoanele, te-ai aștepta ca zonele fără semnal să fie de domeniul trecutului. În realitate, s-ar putea să trăiești cu impresia că cineva ți-a blocat numărul de telefon când, de fapt, are o problemă cu semnalul sau și-a activat modul ”Nu deranjați”.

Nu de puține ori, ți s-a întâmplat să suni un prieteni sau un membru al familiei doar pentru a-ți da seama că nu-i sună telefonul. Fie sună ocupat din start pe termen lung, fie ești întâmpinat de un mesaj prin care ți se atrage atenția asupra faptului că abonatul nu este disponibil. Posibilitățile sunt destul de multe, iar printre scenariile pe care le ai în minte, cu siguranță se strecoară și posibilitatea că ai fost blocat.

Numărul de telefon blocat – cum verifici

Dacă ai sunat pe cineva de 2-3 ori și nu pare să-i sune telefonul, sună ocupat sau ești întâmpinat de un mesaj de eroare, primul lucru pe care trebuie să-l faci ca să te asiguri dacă ești sau nu blocat e să suni aceeași persoană de pe un alt telefon. Efectuează un apel de pe smartphone-ul unui prieten și vezi dacă, la capătul firului, ești întâmpinat de aceeași situație. Dacă la el răspunde și la tine nu, probabil că ți-a fost blocat numărul de telefon.

Dacă nu ai un alt telefon în preajmă, încarcă-te cu un pic de răbdare și sună peste câteva ore. Telefonul s-ar putea să fie în modul ”Nu deranjați” sau Do not disturb, dar acest mecanism de a obține câteva ore de liniște ajunge să fie inevitabil dezactivat, automat sau manual. Dacă ai sunat la prima oră a dimineții, sună după-masa sau seara pentru a ști dacă ești sau nu blocat. Apropo, Nu deranjați, în mod implicit, vine la pachet cu un mecanism conform căruia apelurile repetate nu sunt trecute în modul silențios. În consecință, poți și să efectuezi 3 apeluri în 2-3 minute, dacă ai ceva important de transmis, să vezi dacă începe să sune normal.

Nu în ultimul rând, verifică pagina de Facebook sau Instagram a persoanei pe care o cauți, să vezi când a postat ultima oară și dacă nu a pățit ceva. Dacă nu dai de ea sau el nici acolo, sunt șanse mari ca nu doar numărul tău de telefon să fi fost blocat, dar fi fost blocat și pe rețelele de socializare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele