Cum scapi de Bing din meniul de start al Windows 11, dacă nu mai suporți să-l vezi acolo

Cum scapi de Bing din meniul de start al Windows 11, dacă nu mai suporți să-l vezi acolo

Windows 11 integrează căutarea Bing direct în meniul Start, exact ca predecesorii săi, iar Microsoft are toate interesele ca lucrurile să rămână așa.

Dezactivarea Bing, folosind Editorul Registrului (Regedit) este destul de simplă, dacă te pricepi un pic. Spre deosebire de unele hack-uri de registry, acesta implică doar schimbarea unei singure valori.

Cum faci Bing „să dispară”

Dă click pe butonul Start, tastează „regedit” în bara de căutare, apoi încă un click pe „Deschidere” („Open”) sau apăsă „Enter”.

Trebuie să navighezi la: Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows.

Dacă există o cheie numită „Explorer” sub tasta „Windows”, nu trebuie să încerci să creezi alta. Mergi la secțiunea „Creați un DWORD pentru a dezactiva Bing”. Dă click dreapta pe „Windows”, mergi cu mouse-ul peste „Nou”, apoi fă click pe „Cheie”. Tastează „Explorer” în caseta de nume, apoi „Enter”.

Dacă ai făcut totul corect, ar trebui să vezi asta: Tasta „Explorer” este selectată.

Trebuie să creezi un nou DWORD, care este doar un tip de date pe care le poți pune într-o cheie de registry. Dă click dreapta pe cheia de registry „Explorer”, aduci mouse-ul peste „Nou”, apoi click pe „Valoare DWORD (32 de biți)”.

De îndată ce creezi un DWORD, acesta va fi selectat automat și vei putea introduce un nume. Numește-l DisableSearchBoxSuggestions.

Va fi nevoie de un dublu click pe „DisableSearchBoxSuggestions”, apoi setează valoarea la 1 și „OK”.

După ce ai creat DWORD, trebuie să repornești Explorer.exe. Dacă nu vrei să faci acest lucru manual, tot ce trebuie să faci este să dai un restart.

Apoi, dai dublu click pe fișierul reg numit „Dezactivați Bing Searches.reg”.

Vei primi o fereastră pop-up care te avertizează că fișierele reg ar putea fi dăunătoare computerului tău, dar mergi mai departe și dă click pe „Yes”.

Apoi, tot ce trebuie să faci este să repornești Explorer.exe. Poți să faci asta manual, în Managerul de activități, dar repornirea întregului computer va realiza același lucru.

Imediat după restart-ul computerului, Bing va dispărea.