07 iul. 2022 | 12:20

Cum să economisești bani la supermarket. Trucuri de aur de la specialiști, atunci când ești în Lidl, Kaufland sau Mega Image

Ghidul cumpărătorului
Cum să economisești bani la supermarket. Trucuri de aur de la specialiști, atunci când ești în Lidl, Kaufland sau Mega Image

Din nefericire, perioada actuală este una destul de dificilă pentru români, în contextul scumpirilor care, parcă, nu se mai opresc, în tot ceea ce înseamnă supermarket, în România – și nu numai.

Mergem la cumpărături în Lidl, Kaufland sau Mega Image cu lista, convinși că vom achita o anumită sumă la casă, ca apoi să fim uimiți de cea tipărită pe bonul fiscal. Totul s-a scumpit și, din păcate, această tendință nu se va opri aici, spun specialiștii în economie.

Așadar, în acest context, avem nevoie de o recalculare a bugetului, dar și de o strategie care să ne ajute să economisim bani în supermarket, atunci când mergem la cumpărături.

Trucuri de aur, direct de la specialiști – ce trebuie să faci atunci când ajungi în supermarket

Observând situația prin care trec, în acest moment, atât românii, cât și locuitorii altor țări, specialiștii au lansat o serie de sfaturi care te-ar putea ajuta să economisești mai mult, astfel încât, la sfârșitul lunii, să mai ai bani din salariu, și nu invers.

Potrivit acestora, o soluție ideală pentru a mai pune niște bani deoparte este să profiți de hrana la reducere. Spre exemplu, multe dintre supermarketuri reduc costul anumitor alimente perisabile, exact înainte de închidere, așadar ai putea profita de acest lucru. Aceste reduceri ar putea să bifeze chiar și 50%, astfel că, la un calcul simplu, tu poți ajunge să economisești mai bine de jumătate din banii alocați lunar.

În categoria acestor produse, care ar putea fi supuse unor reduceri substanțiale seara, în supermarket, intră pâinea, fructele, produsele din lapte, dar și cele din carne (20-80%), mai ales dacă acestea se află aproape de data oficială a expirării.

Cumpără mai puțin și mai des

De asemenea, un alt truc pe care ar trebui să-l folosești este să cumperi mai puțin și mai des, astfel încât să eviți risipa alimentară. Spre exemplu, dacă se întâmplă să cumperi mai multe pâini de-odată, s-ar putea să nu ai ocazia să le consumi până când acestea ajung să se usuce sau chiar să se mucegăiască. Același lucru se aplică și în cazul fructelor.

În timp ce carnea poate fi ținută la congelator, achiziționarea unei cantități considerabile de lapte te-ar putea aduce în situația neplăcută în care să observi că acesta expiră.

Mai mult, atunci când ajungi în supermarket, nu evita ofertele de tipul 1+1 sau reducerile substanțiale. Totuși, ține cont de faptul că unele reduceri ar putea fi fictive.

Nu în ultimul rând, fiecare supermarket are program de fidelizare: ține cont de acesta și folosește-i beneficiile.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele