Cum să călătorești ieftin cu avionul: sfaturi de când te lasă taxiul la aeroport
Oricât de fericit ai fi că pleci în vacanță, trebuie să-ți dozezi sentimentele de euforie, ca să nu te trezești cu contul aproape gol când ajungi acasă. Așa că, uite niște sfaturi pentru a călători ieftin cu avionul.
În primul rând, e o idee bună să cumperi un bilet la clasa economică și să încerci să-l îmbunătățești la aeroport. Dacă avionul e gol și ești și membru într-un program de fidelitate cu compania, agentul de la check-in te poate muta la business class fără să plătești nimic în plus.
Cum să zbori ieftin cu avionul
De asemenea, nu cumpăra apă din aeroport. Deja ai dat banii pe bilet, taxi până la aeroport și bagaj. E adevărat că nu poți să treci cu lichide prin controlul de securitate, dar nimeni nu spune că nu poți să iei o sticlă goală, iar pe aeroport sunt destule locuri în care poți s-o umpli. Același lucru se întâmplă și cu mâncarea. Poți să treci liniștit prin controlul de securitate cu un sandwich, spre exemplu. Doar dacă mergi în străinătate e bine să termini proviziile până la (prima) destinație, pentru că unele țări interzic intrarea prin vamă cu alimente proaspete.
Mai mult, știu că magazinele duty free te ademenesc când ești în aeroport și aștepți avionul, dar prețurile pot să nu fie atât de atrăgătoare precum par. Așadar, poți cumpăra mai ieftin online, dacă ai timp să cauți cu atenție niște oferte.
Cele mai ieftine bilete la avion n-au un secret anume, dar există modalități prin care poți face economie. Spre exemplu, cele mai bune zile pentru a cumpăra bilete sunt marțea și miercurea, deoarece prețurile tind să fie mai mici după și înainte de weekend.
Se pare că, pe lângă facturile uriașe și prețurile tot mai mari la alimente și combustibil, românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar și pentru concediul de anul acesta. Din nefericire, industria turismului continuă să fie puternic afectată, la nivel global, pe fondul persistenței pandemiei și restricțiilor impuse de autorități, cu scopul de a limita transmisibilitatea virusului în comunitate.
Așa se face că, în continuare, destinații tradiționale din întreaga lume, preferate de români, continuă să fie inaccesibile și-n 2022. Acest lucru îi va determina pe mulți, să-și îndrepte atenția către turismul intern.