18 feb. 2022 | 17:39

Cum îți localizezi copilul, fără să știe, pe iPhone și Android, fără aplicații suplimentare

ACTUALITATE
Cum îți localizezi copilul, fără să știe, pe iPhone și Android, fără aplicații suplimentare

Nu ești sigur unde merge copilul tău după școală? Bănuiești că ar putea să te mintă în legătură cu locurile pe care le vizitează? Ești îngrijorat în legătură cu locurile pe unde ar putea umbla copilul tău? Ai putea afla foarte ușor unde este.

Ei bine, ca părinte, este normal să-ți faci griji pentru copilul tău, deoarece vrei să te asiguri că este în siguranță în orice moment. De aceea, este important să știi unde se află în orice moment. Și, ce modalitate mai bună decât să-i urmărești locația telefonului mobil?

Este important ca părinții să știe unde se află copilul lor și activitatea pe tot parcursul zilei pentru a le asigura siguranța. Numărul tot mai mare de cazuri de copii dispăruți și răpiri în întreaga lume reprezintă o sursă de îngrijorare pentru fiecare părinte. În plus, uneori copiii pot merge în locuri în care nu ar trebui să fie. Prin urmare, este recomandabil să fii mereu conștient de locul unde se află copilul tău, pentru a-i asigura siguranța și securitatea.

Există zeci de aplicații pentru urmărirea telefonului cuiva fără ca acesta să știe. Cu toate acestea, multe dintre ele necesită să instalezi software-ul pe telefonul pe care intenționezi să îl monitorizezi. Acest lucru crește șansele ca copilul să afle și, de asemenea, expune telefonul la malware.

Dar sunt soluții pentru a urmări locația unui telefon mobil fără a instala aplicații suplimentare.

Cum îți localizezi copilul pe Apple

Dacă vrei să-ți localizezi telefonul Apple de la distanță, o poți face de pe orice iPhone sau iPad prin intermediul aplicației Găsire sau Find My iPhone. Găsești aceeași interfață și dacă intri pe iCloud.com, te autentifici cu numele și parola ta Apple și, dintre opțiunile puse la dispozitițe, optezi pentru Find iPhone. Vei fi nevoit să te autentifici din nou.

Dacă ai mai multe dispozitive Apple asociate contului, apeși în partea de sus a ecranului pentru a alege terminalul de interes. Așteaptă câteva momente până este localizat.

Cum îl localizezi pe Android

Conectează-te cu datele contului tău Google pe Google Find My Device. Harta interactivă îți permite să localizezi locul exact în care se află copilul tău.

Opțiunea de la Google îți oferă, de asemenea, următoarele variante pentru a lua măsuri.

Redare sunet – redă un sunet la un volum puternic pentru a atrage atenția. Acest lucru este de obicei util atunci când ai pierdut telefonul, mai ales în casă. Pentru a opri sunetul, trebuie doar să apeși tasta de pornire de pe dispozitiv.

Blocare dispozitiv – această opțiune blochează telefonul mobil, astfel încât să nu poată fi utilizat. Când blochezi dispozitivul, poși lăsa și un mesaj sau un număr de telefon, astfel încât oricine găsește dispozitivul să te poată contacta.

Resetați blocarea ecranului – dacă simți că dispozitivul a fost compromis, poți schimba codul/modelul de blocare a ecranului.

Șterge – această opțiune șterge toate datele telefonului, astfel încât nimeni să nu le poată accesa.