Cum au ajuns acești părinți să fie trădați de o aplicație pentru siguranța copiilor: datele celor mici, vândute

Cum au ajuns acești părinți să fie trădați de o aplicație pentru siguranța copiilor: datele celor mici, vândute

Nu poți avea încredere în orice aplicație de pe internet, mai ales atunci când „în joc” se află propriul tău copil. La această concluzie au ajuns numeroși părinți, ce au apelat la o aplicație care le promitea că îi ajută să-și monitorizeze copiii, pentru siguranța celor mici. În fapt, aplicația ar fi vândut datele de localizare ale celor mici.

Este vorba despre Life360. Aceasta este una dintre cele mai populare aplicații, printre părinții care vor să știe, în orice clipă, unde se află copilul lor.

Cei mici sunt astfel sub supraveghere parentală continuă, iar părinții se asigură că nu li se poate întâmpla nimic rău. Practic, atunci când copilul nu este acasă, părintele poate să-l localizeze cu mare precizie, aplicația în cauză folosind GPS-ul telefonului copilului.

Date despre localizarea copiilor, vândute pe bani frumoși

Din nefericire, în realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Deși aplicația are peste 33 de milioane de utilizatori în întreaga lume și se bucură de succes pe piață, Life360 ar vinde datele despre locația celor mici unui mare număr de companii.

Companiile care cumpără datele de la Life360 (și alte aplicații de smartphone și servicii online), numiți și brokeri de date, le vând mai departe firmelor interesante.

În 2020, Life360 a câștigat 16 milioane de dolari doar din vânzarea locației precise a utilizatorilor săi, ceea ce reprezintă aproximativ 20% din veniturile totale din 2020 ale companiei.

The Markup a descoperit că aplicația acționează ca un furtun de date pentru o industrie controversată care a funcționat în umbră, cu puține garanții pentru a preveni utilizarea greșită a acestor informații sensibile.

Aplicația este disponibilă pentru descărcare oricărui utilizator interesat de astfel de servicii. Totuși, important de menționat este că la lansarea Samsung Galaxy S6, Life360 era oferită gratuit ca aplicație premium, pentru a atrage utilizatorii către acest produs, oferindu-le ca „bonus” posibilitatea de a-și ține copiii sub supraveghere, pentru securitatea lor personală.

Citește și: