19 mai 2022 | 07:47

Cum faci plângere la ANAF, în România, cum raportezi un abuz: numărul pe care trebuie să-l știi

ACTUALITATE
Cum faci plângere la ANAF, în România, cum raportezi un abuz: numărul pe care trebuie să-l știi

Aproape orice persoană juridică din România are o poveste înfiorătoare despre interacțiunea cu inspectorii ANAF. Aceștia își abuzează în mod regulat poziția pe care o ocupă în momentul în care îți calcă pragul și te pun într-o situație cât se poate de dificilă. Din fericire, acum poți face ceva în legătură cu asta.

Nu de puține ori, un inspector ANAF în calcă pragul și este ”pus pe amenzi”, adică îți atrage atenția verbal sau în alt fel asupra faptului că nu va pleca de la tine până nu îți dă o amendă. ”Găsește el ceva” este cea mai comună afirmație pe care o auzi din direcția unui număr record de comercianți, angajați din HoReCa sau orice altă firmă. Până la momentul de față, acest comportament abuziv era dificil de raportat, nu prea aveai cum să faci o plângere.

Cum faci plângere la Fisc, în România

Contribuabilii români care vor să raporteze un comportament abuziv din partea inspectorilor Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF), pot semnala aceste nereguli la un număr special, potrivit unui anunț recent din partea noului președinte al Instituției, Lucian Ovidiu Heiuș. Numărul de telefon pe care trebuie să ți-l salvezi este 0723.568.179 și, conform oficialului, acesta este legat la cabinetul său. Cu alte cuvinte, va afla personal de neregulile din teren.

„Nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control. Nu voi accepta ca imaginea acestei instituții să fie murdărită de o mână de oameni care și-au pierdut reperele morale. (…) Eu, personal, mă voi ocupa de verificarea și soluționarea cu fermitate a celor semnalate”, a declarat Lucian Heiuș în primul său mesaj de la preluarea conducerii instituției.

În același anunț, șeful ANAF a confirmat că va urma o perioadă de controale ample din partea instituției pe care o reprezintă, mai ales în domeniile cu risc mare de evaziune.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele