Cum ascunzi mesajele spam, SMS-urile de la numere necunoscute pe iPhone

Cum ascunzi mesajele spam, SMS-urile de la numere necunoscute pe iPhone

În ziua de azi, începi să primești din ce în ce mai multe mesaje de la numere necunoscute pe telefon. Unele s-ar putea să fie de la curieri, altele s-ar putea să te streseze pentru că ți-ai lăsat numărul de telefon într-un magazin din mall sau într-o farmacie. În orice caz, important este că poți ascunde acele mesaje și, mai important decât atât, le poți dezactiva notificările.

Apple îți face viața foarte ușoară dacă vrei să atenuezi stresul cauzat de mesajele necunoscute. În versiunile mai recente de iOS, îți pune la dispoziție opțiunea să dezactivezi notificările pentru mesajele de la contacte pe care nu le ai în agendă și, mai mult decât atât, te ajută să le filtrezi, să nu le vezi implicit, să le ascunzi. Procesul pentru a profita de această funcționalitate implică doar câteva atingeri prin meniul telefonului tău Apple. 

Trucuri iPhone – cum dezactivezi notificările la mesaje necunoscute, cum le ascunzi

În iOS 15, Apple îți face viața mai ușoară când vorbim de filtrarea mesajelor de la numere necunoscute, persoane pe care nu le ai în agendă, SMS-uri de tip spam, nedorite.

În acest scop, intri în Configurări sau Settings la secțiunea Messages sau Mesaje și te asiguri că ai bifat Filtrarea Necunoscuți (Filter Unknown Senders), după ce ai deschis Necunoscute și spam. În funcție de versiunea de firmware, s-ar putea ca Filtrare Necunoscuți să apară direct în secțiunea Mesaje.

Dacă vrei să dezactivezi complet notificările pentru mesajele de la numere pe care nu le ai în agendă, intră tot în Configurări la secțiunea Notificări și optează pentru Mesaje sau Messages. În partea de jos a noii ferestre, accesează Personalizați Notificările și debifează Expeditori Necunoscuți. Tot de acolo, dacă vrei, poți alege să primești de mai multe ori notificări pentru mesajele pe care nu le-ai deschis la fiecare două minute. Varianta implicită este de două notificări, dar poți merge până la 10.

În final, dacă ai optat pentru ascunderea mesajelor de la numere necunoscute și vrei totuși să le vezi, intră în Mesaje, la fel ca de obicei, din ecranul principal al telefonului și, în colțul din stânga sus, deschide Filtre sau Filters. De acolo poți intra la Unknown Senders sau Expeditori Necunoscuți.

Citește și: