Cu un pas mai aproape de metavers: poți cumpăra mobilă direct de pe această platformă de social media

Cu un pas mai aproape de metavers: poți cumpăra mobilă direct de pe această platformă de social media

Pinterest își extinde funcția de „probare” de realitate augmentată la mobilierul de casă. Odată cu actualizarea, utilizatorii vor putea previzualiza cum vor arăta mobilierul și alte decoruri pentru casă, în spațiul lor. Iată cum poți cumpăra mobilă.

Compania a făcut echipă cu retaileri importanți, inclusiv Wayfair, Crate & Barrel, Macy’s și Target, care au realizat peste 20.000 de produse pentru acest serviciu, conform Engadget. Și, ca și caracteristicile anterioare de încercare AR ale Pinterest pentru produse de înfrumusețare, noile elemente de mobilă pot fi cumpărate, astfel încât utilizatorii să poată achiziționa articolele pe care le încearcă.

Pinterest nu este prima platformă care folosește realitatea augmentată pentru cumpărături de mobilier. Ikea a introdus o aplicație bazată pe AR în 2017 – aplicația poate, de asemenea, să recomande anumite articole pe baza căutărilor tale anterioare și a codurilor pe care le-ai salvat.

Poți cumpăra mobilă de pe Pinterest

„Decorul casei, reproiectarea și planificarea pentru viitor sunt unele dintre principalele lucruri pentru care oamenii vin pe Pinterest”, spune Jeremy King, șeful de inginerie al Pinterest.

În timp ce noua actualizare are un beneficiu evident pentru comercianții cu amănuntul, King spune că unii creatori ai platformei sunt și ei interesați de această funcție. Pinterest s-a orientat spre funcții centrate pe creatori în ultimul an și, deși cumpărăturile AR nu sunt în mod explicit un instrument de creație, le oferă influencerilor stilului de viață ai aplicației o altă cale de a crea conținut (potențial monetizabil).

Și, în timp ce compania are de ani de zile funcția AR prin care pot fi cumpărate produse de frumusețe, adăugarea de mobilier va extinde considerabil cumpărăturile cu funcția de „probare” activată, de la 14.000 de articole de frumusețe la 80.000 de articole de decor.

Pe lângă creșterea caracteristicilor comerciale ale Pinterest, deținerea unui catalog de obiecte AR care pot fi cumpărate ar părea să facă serviciul bine poziționat pentru o eventuală redare a metaversului, în cazul în care se materializează vreodată.

„Cu siguranță îl urmărim”, spune King despre metavers. „Vestea bună este că toată această tehnologie se traduce exact în metavers. Cred că este pe drum, dar încă nu sunt mulți oameni care cumpără obiecte fizice în metavers”.

Citește și: