23 aug. 2022 | 14:55

Cu toaleta în „fundul curții”, dar cu internet de mare viteză. România, mereu surprinzătoare: ce spune Eurostat

ACTUALITATE
Cu toaleta în „fundul curții”, dar cu internet de mare viteză. România, mereu surprinzătoare: ce spune Eurostat

Dacă despre SUA se spune că este țara tuturor posibilităților, în mod evident trebuie să vizitezi România pentru a vedea, cu adevărat, ce înseamnă această maximă.

În ciuda faptului că în țara noastră încă există un număr impresionant de gospodării care au toaleta „în fundul curții”, la capitolul internet stăm foarte bine, prin comparație, după cum vei vedea în cele ce urmează.

Viteza internetului în România, impresionantă

Potrivit oficiului European pentru Statistică (Eurostat), anul trecut, aproximativ 70% dintre gospodăriile din Uniunea Europeană au avut parte de internet de mare viteză, înregistrând o creștere de 16% din 2013 până la data sondajului efectuat de instituție.

În detaliu, Malta a înregistrat o acoperire de 100% în ceea ce privește internetul de mare viteză, urmată de alte țări ca Luxemburg (96%), Danemarca (95%), Spania (94%), Letonia (90,7%), Țările de Jos (90,6%), Portugalia (90,5%), Irlanda (88,7%) și România (87,1%). În coada clasamentului se află Grecia (20%), Cipru (41%) și Italia (44%), informează Agerpress.

Anul trecut, Comisia Europeană a adoptat primul program de lucru pentru componenta digitală a Mecanismului pentru interconectarea Europei, numit MIE Digital, care se referă la domeniul de aplicare și obiectivele acțiunilor sprijinite de UE care sunt necesare pentru îmbunătățirea infrastructurilor de conectivitate digitală ale Europei.

Acestea vor beneficia o finanțare de peste un miliard de euro.

Trebuie menționat că, prin stimularea investițiilor publice și private, MIE Digital intenționează să contribuie la implementarea anumitor proiecte de conectivitate de interes comun pentru țările membre UE, dar și la instalarea unei infrastructuri de înaltă performanță, sigură și durabilă. Aici ne referim inclusiv la rețelele 5G din Uniunea Europeană.

Perfecționarea infrastructurii de conectivitate a continentului va fi esențială pentru evoluția Europei, inclusiv  la asigurarea faptului că toate locuințele din Uniune vor avea de o conexiune bună la internet, dar și acoperirea 5G care este esențială acum. Toate aceste lucruri ar urma să se întâmple până în anul 2030, conform planurile UE.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele