Cristian Tudor Popescu: „Romania este în război cu Rusia”

Cristian Tudor Popescu: „Romania este în război cu Rusia”

Cristian Tudor Popescu a făcut comentarii despre situația din Ucraina, după ce Rusia a început să bombardeze mai multe puncte strategice din Kiev. Mii de oameni fug din calea războiului. Astăzi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Parlamentului European să accepte aderarea țării sale în blocul comunitar. Președintele Comisiei Europene a declarat că cererea a fost acceptată, iar Ucraina are de astăzi statutul de candidată.

Cristian Tudor Popescu, anunț îngrijorător despre relația România-Rusia

„Romania este în război cu Rusia”, a declarat jurnalistul CTP la Digi24.

„Vreau să spun acum niște propoziții! Prima: Ucraina e România! Nu mai încap alte cuvinte. Ucraina e România! Ucraina și România înseamnă Europa. Rusia, în momentul de față a declarat război Europei. A declarat război NATO, a declarat război Statelor Unite, a declarat război lumii întregi. Cu excepția Chinei, mă rog, care se menține în expectativă.

În aceste condiții România trebuie să procedeze ca și cum ar fi în aceeași situație cu Ucraina. România este în război cu Rusia! Poate trebuie să puneți acum pe ecran un avertisment, cum puneți la imagini care pot să afecteze emoțional, să scrieți acum „Cuvinte care pot afecta emoțional!”.

N-am cum să vorbesc altfel, în aceste momente. România este în război cu Rusia, în acest moment, chiar dacă încă nu au pătruns aici trupe. Uitați-vă cum arată situația și care este viitorul, din acest moment.
Ucraina nu va fi învinsă niciodată, dar poate fi ocupată de către ruși.

Da, rușii pot să o ocupe. Poporul ucrainean va continua să lupte până la ultimul om. Nu am nicio îndoială în legătură cu asta, dar Ucraina poate fi ocupată. În acel moment ne găsim în situația unei granițe uriașe cu Rusia, care se află în război cu Europa și cu Statele Unite.

Tot ce a făcut Rusia, toate declarațiile, atitudinile, tot ce a făcut acum, setează pentru nu știu cât de acum înainte această ecuație. Rusia și lumea civilizată!”, a adăugat acesta.

CTP, anunt ingrijorator pentru Romania
Cristian Tudor Popescu

Șeful diplomației UE: „Rusia nu se va opri în Ucraina”

Se crede că Rusia nu se va opri în Ucraina, iar „Moldova este una dintre țările în care credem că presiunea rusă poate crește în zilele următoare”, a mai spus luni Borrell în cadrul conferinței de presă de după reuniunea miniștrilor de externe a statelor membre UE.

Invazia rusă din Ucraina a reușit să intensifice preocupările cu privire la stabilitatea Balcanilor de Vest, fiind o regiune care încă mai poartă cicatricile celor mai recente războaie din Europa, mai ales că o parte din problemele legate de conflictul sângeros din anii 1990 sunt și acum nerezolvate.

Citește și: