Craterul misterios care a pus cercetătorii în dilemă: a apărut peste noapte și ridică întrebări importante

Craterul misterios care a pus cercetătorii în dilemă: a apărut peste noapte și ridică întrebări importante

Un crater misterios a apărut, weekendul trecut, în Chile. Cu toate că evenimentul este unul major, nimeni nu pare să știe care este originea acestei gropi, din nefericire.

În mod evident, atunci când nu se cunosc toate datele problemei, natura umană are darul de a specula, eventual inventa anumite amănunte, pentru a întregi puzzle-ul.

Dincolo de teoriile conspirației, ceea ce se știe până acum este că acest crater are diametrul de 25 de metri și o adâncime de aproximativ 200 de metri.

Craterul din Chile, învăluit în mister: nimeni nu își asumă vina

Autoritățile din Chile fac acum investigații pentru a afla ce anume a putut să producă acest crater și dacă el a apărut din cauze naturale sau, dimpotrivă, a fost generat de o acțiune a omului. Cu alte cuvinte, se caută vinovatul.

Primele imagini cu acest crater uriaș au fost făcute publice de presa din Chile. Tot din presă s-a aflat că misterioasa groapă ar fi apărut literalmente „peste noapte” pe terenul exploatat de Lundin Mining, o companie cu capital canadian. Acest teren se află la 665 de kilometri spre nord de Santiago, capitala Chile.

Adâncimea craterului este considerabilă, de aproximativ 200 de metri. Nu am detectat niciun material acolo jos, dar am văzut multă apă”, a declarat David Montenegro, directorul agenției Sernageomin.

Pe de altă parte, Lundin Mining se apără, declarând că nu are nicio vină în producerea craterului și, în plus, niciun muncitor nu ar fi fost rănit în urma producerii acestuia.

„Zona a fost imediat izolată și autoritățile au fost informate. Nu a existat niciun impact asupra personalului, echipamentului sau infrastructurii. Cea mai apropiată casă este la mai mult de 600 m distanță, în timp ce orice zonă populată sau serviciu public se află la aproape un kilometru distanță de zona afectată”, a declarat compania, într-un comunicat.

Lundin Mining a dat, de asemenea, asigurări că a început o analiză tehnică pentru a afla adevărul.