07 iun. 2022 | 02:59

Concediile noastre, în haos total. Riscăm să pierdem toți banii dați, iată de ce

ACTUALITATE
Concediile noastre, în haos total. Riscăm să pierdem toți banii dați, iată de ce

După doi ani parcă interminabili de pandemie, anul 2022 promitea să ne readucă șansa de a călători în lumea întreagă. Doar că acum amenințarea virusului s-a temperat, dar ne confruntăm cu alte probleme, poate la fel de serioase, cel puțin din perspectiva nervilor pe care ni-i solicită.

Ei bine, pe multe aeroporturi din lume este un adevărat haos zilele acestea. Mii de zboruri au fost anulate. Unii oameni călătoreau în interes de afaceri, de serviciu sau aveau plătite sejururi în diferite destinații ale lumii. Au ajuns la aeroport și s-au trezit că nu mai pot pleca nicăieri. Zborul e anulat.

Una dintre cele mai critice situații a fost la Dublin. Zilele trecute, peste 1.000 de persoane nu au mai putut zbura, pe aeroport era aglomerație, haos. Manchester, Heathrow și Gatwick sunt alte aeroporturi, din Marea Britanie, unde frecvent se întâmplă ca pasagerii să nu mai poată prinde zborul pentru care au plătit bilet.

De asemenea, Operatorul aerian olandez KLM a încetat să mai vândă bilete timp de patru zile săptămâna trecută, iar situații similare regăsim și la British Airways, EasyJet și Tui.

Mare atenție la concediile din acest an

Într-o analiză a jurnaliștilor CNN, indică foarte clar faptul că putem să avem oricând parte de astfel de surprize neplăcute, mai ales pentru destinațiile din Europa. Motivul? Traficul e prea intens pentru capacitatea companiilor aeriene. Ca în orice altă vară, se zboară foarte mult, dar după doi ani în care oamenii și-au reprimat dorința de a călători, mulți își vor lua acum revanșa, deci traficul e așteptat să crească la un nivel care pune mari dificultăți responsabililor din aeroporturile lumii.

Unde mai punem că prețurile la benzină sunt în continuare ridicate, există o cerere record care solicită întregul sistem, iar companiile aeriene se confruntă cu o criză de personal, inclusiv de piloți? Așa arată cocktail-ul perfect din cauza căruia poți plăti un bilet de avion, cazarea într-o anumită destinație, dar să nu mai poți ajunge.

Ce ar putea fi de făcut, pentru a diminua la minimum riscurile? Ei bine, s-ar putea ca soluția să nu prea fie pe placul tău. Situația este atât de gravă, încât specialiștii recomandă ca anul aceasta vacanțele să fie făcute aproape de casă. Cu alte cuvinte, evită pe cât posibil deplasările foarte lungi, astfel încât riscurile să fie cât mai mici, iar soluțiile alternative să existe în număr cât mai mare.