Comicul trist care ne-a marcat după Revoluție cu cel mai amuzant show de comedie de la TV, Benny Hill moare ironic chiar în fața televizorului, singur

ENTERTAINMENT
Comicul trist care ne-a marcat după Revoluție cu cel mai amuzant show de comedie de la TV, Benny Hill moare ironic chiar în fața televizorului, singur
24 dec. 2022 | 08:35

Viața tristă și secretă a lui Benny Hill. Legendarul comediant britanic era „singur, deprimat și se simțea urât”, conform unei cărți care susține că era atât de cumpătat, încât și-a lipit înapoi tălpile pantofilor zdrențuți. Majoritatea oamenilor își amintesc de un genial comediant britanic, însă viața și sfârșitul lui au fost foarte triste.

Cei mai mulți oameni își amintesc de amuzantul actor britanic Benny Hill pentru umorul lui inteligent. Benny Hill s-a născut ca Alfred Hill pe 21 ianuarie 1925 în Southampton, Anglia, iar familia și colegii de școală și-l amintesc ca un tip amuzant și talentat.

Benny Hill, în bucătăria apartamentului său din Queensgate, Londra, ianuarie 1969

Se pare că el câștiga deja bani la vârsta de șase ani, distrând oameni pe plajă cu cântece populare. În adolescență, a renunțat la școală și a lucrat ca lăptar, înainte de a-și căuta un loc de muncă în Londra: aici a fost începător în departamentul de recuzită al unei companii de teatru.

Hill și-a făcut debutul în teatru după ce un actor a apărut la muncă beat și a trebuit să fie înlocuit. Se pare că regizorul a fost impresionat de talentul tânărului montator din culise și a decis să-i dea o șansă. Mai târziu a servit în armata britanică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În acest timp, a distrat trupele în spectacole de varietate și a adoptat numele de scenă „Benny Hill”, într-un omagiu adus comediantului Jack Benny.

Benny Hill alaturi de Michael Jakson

Benny Hill alături de Michael Jackson

Benny Hill era foarte econom, până la absurd

Dar, în viața reală, comediantul multimilionar era plin de nesiguranțe cu privire la valoarea sa de sine și avea o teamă morbidă de a cheltui bani.

În noua carte a jurnalistului de la Hollywood Craig Bennett, True Confessions of a Shameless Gossip, el își amintește că a vorbit pe larg despre Hill cu unul dintre cei mai apropiați prieteni ai comediantului, regretata actriță australiană Sarah Kemp. Potrivit acesteia, Hill petrecea ore întregi gândindu-se despre cum se simțea neiubit și neatractiv pentru femei – în ciuda caracterului său suprasexual de pe ecran.

Și, deși avea un succes incredibil cu The Benny Hill Show, regretatul actor era extrem de cumpătat și avea fobie de a cheltui bani. Era atât de exagerat în acest sens, încât purta aceleași haine, până când erau uzate și chiar și-a lipit tălpile pantofilor la loc când s-au desprins. De asemenea, actorul cumpăra alimente la reducere și mergea pe jos până la sediul BBC, în loc să ia un taxi. Mai mult, el nu deținea o mașină sau propria locuință, potrivit lui Sarah, deoarece Benny Hill credea ca ar fi niște cheltuieli care nu erau necesare.

Benny Hill, în show-ul The Benny Hill Show

Regretatul actor britanic nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii. Din păcate, a murit singur, în fața televizorului. Trupul neînsuflețit al celebrului comediant a fost descoperit la două zile după ce a suferit un infarct, la 26 aprilie 1992. Benny Hill a fost înmormântat în cimitirul Hollybrook, lângă Southampton, la câteva luni distanţă locul de veci fiind prădat de hoți.

„Sunt singur. Nu am familie. Cu siguranță, nu trebuie să lucrez. Nu vreau să fiu cel mai bogat om din cimitir”, zicea Benny Hill.

Benny Hill în casa lui din Twickenham, în 1991, stând exact acolo unde a murit un an mai târziu

Hill, care a murit în 1992 la vârsta de 68 de ani, este cel mai bine amintit pentru că a jucat în The Benny Hill Show, un show de televiziune care era foarte popular în întreaga lume. Programul consta în sketch-uri de comedie scurte, adesea riscante, și a fost difuzat în peste 140 de țări între 1955 și 1991. Benny Hill a strâns o avere de peste zece milioane de lire sterline de pe urma show-ului său.