16 iun. 2022 | 09:46

Codul Rutier 2022, schimbat, din nou: vitezomanii au de câștigat, cum este posibil

ACTUALITATE
Codul Rutier 2022, schimbat, din nou: vitezomanii au de câștigat, cum este posibil

Șoferii care nu respectă regulile de circulație sunt privilegiați de acum încolo. Parlamentarii au modificat Codul Rutier în așa fel încât polițiștii nu vor mai putea ridica pe loc permisele celor care depășesc viteza legală cu peste 70 de kilometri în localități.

„S-a dat posibilitatea ca o faptă dacă totuși s-a întâmplat, să nu agravăm situația unor persoane colaterale, cum ar fi familia, copii mici. Cel care conduce ar trebui să-și asume. Copiii din această mașină nu poate să sufere, să aștepte, să stea acolo flămânzi, fără apă. Am permis de conducere de mai mult de 30 de ani, am condus aproximativ două milioane de kilometri, mi s-au întâmplat și lucruri bune, și mai puțin bune, am plătit și amenzi, am avut și permisul suspendat”, a spus Bende Sándor, deputat UDMR, președintele Comisiei de Industrii, citat de ȘtirileProTV.

Astfel, șoferii care sunt sancționați în mod repetat pentru că depășesc coloanele, trec pe roșu la semafor, vorbesc la telefon sau nu respectă indicațiile polițistului nu mai riscă să rămână fără permis timp de șase luni, așa cum era prevăzut în forma propusă de Guvern. Ei vor avea, în schimb, permisul suspendat doar trei luni.

Dacă ești vitezoman, și mergi prin orașe cu 120 de kilometri pe oră, nu mai rămâi pe loc fără permis. O să primești, în schimb, o dovadă valabilă 15 zile.

Ca referință, Ministrul de Interne a cerut ca aceste modificări să fie respinse de Camera Deputaților, care este și for decizional.

Codul Rutier 2022 – schimbarea importantă pentru tinerii șoferii: ce se întâmplă cu examenul auto, în curând

De asemenea, un proiect de lege care se află, momentan, la dezbatere în Senat, aduce noi modificări legislative Codului rutier. Vizați sunt cu precădere tinerii care vor să obțină dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Aici am detaliat toate măsurile propuse de autorități.Una dintre cele mai importante modificări vizează examenul auto. Conform propunerii de lege, viitorii șoferi vor avea dreptul de a da examenul auto oriunde în țară, nu doar în localitatea de domiciliu. Se pare că tot de acolo, persoanele ce vor reuși să treacă probele, vor putea să-și ridice permisul auto. De notat că proba practică se va susține în mașină cu examinatorul (organ al legii) și martori la eveniment.

Am venit la facultate în București, de la malul mării, acum nouă ani. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, secțiunea Comunicare și Relații ... vezi toate articolele