26 nov. 2022 | 00:06

China ar fi creat civilizația egipteană. „Descoperirea” unui cercetător chinez a atras amuzamentul întregii lumi

CHESTII
China ar fi creat civilizația egipteană. „Descoperirea” unui cercetător chinez a atras amuzamentul întregii lumi

China este a patra cea mai veche civilizație din lume, dar este precedată de Mesopotamia (4.000 î.Hr.), Egipt (3.100 î.Hr.) și de civilizațiile din Valea Indusului (3.300 î.Hr.) și, în general, se crede că a început în jurul anului 2.000 î.Hr.

Un cercetător chinez a fost ridiculizat după ce a afirmat că țara sa a „creat” civilizația egipteană, deși toate dovezile indică faptul că Egiptul era o cultură unificată cu aproximativ 1000 de ani mai devreme.

Deși chinezii antici ocupă un loc fruntaș în topul celor mai vechi civilizații din lume (2000 î.Hr.), dezvoltarea unei Chine unite a avut loc la aproape 1100 de ani după egiptenii antici (3100 î.Hr.).

„O grămadă” de dovezi găsite de cercetător

Mesopotamia (4000 î.Hr.), Egiptul (3100 î.Hr.) și civilizațiile din Valea Indusului (3300 î.Hr.) sunt cu mult anterioare Chinei antice.

Afirmația făcută într-un articol online de Yu Ruijun, cercetător principal la Biroul de Cultură și Turism al orașului Zhangjiakou din provincia Hebei, a provocat o investigație oficială și a declanșat ample glume online.

Yu a susținut că există „o mulțime de dovezi care arată că chinezii au fost cei care au creat civilizația egipteană”.

După ce articolul a fost publicat pe contul oficial WeChat al consiliului, acesta a stârnit imediat controverse înainte de a fi șters mai târziu în aceeași zi.

O veche realizare chineză include Războinicii de teracotă, care au fost construiți pentru a păzi locul de înmormântare al împăratului Qin Shi Huang (cunoscut și sub numele de Qin Xi Huangdi).

O veche realizare chineză include Războinicii de teracotă, care au fost construiți pentru a păzi locul de înmormântare al împăratului Qin Shi Huang (cunoscut și sub numele de Qin Xi Huangdi).

„Dovada” lui Yu a fost descoperirea arheologică a unui vas cu sculpturi despre care a spus că sunt similare cu cele care au fost găsite anterior în Egiptul antic.

Dar Yu a continuat apoi să adauge puncte suplimentare pentru a-și susține afirmația, arată Mirror.

El a spus că egiptenii și chinezii erau comparabili din punct de vedere rasial, foloseau relicve culturale, tehnologie medicală, unități de măsură și obiceiuri populare similare.

Egiptenii au existat înaintea chinezilor

Cercetătorul a apărut în rapoartele oficiale ale presei de stat ca fiind un veteran al colecționarilor de pietre și sculpturi antice.

În ciuda asemănărilor comune, care sunt în general acceptate, toate studiile existente concluzionează că egiptenii antici au existat cu mult înaintea chinezilor.

The South China Morning Post a solicitat un interviu cu biroul, care a fost refuzat, dar a confirmat că este în curs de desfășurare o investigație cu privire la această afirmație ridicolă.

Zheng Jinsong, director adjunct al Muzeului Universității Southwest din Chongqing, a declarat pentru Shangyou News: „Atunci când vine vorba de cercetarea originilor civilizațiilor, fie că suntem exagerat de mari, fie că ne smintim, ar fi inacceptabil”.