Cele mai sigure țări în care să fugi în caz de război cu Rusia. Cum arată lista în contextul actual de la granița României

Cele mai sigure țări în care să fugi în caz de război cu Rusia. Cum arată lista în contextul actual de la granița României

Pe baza actualului conflict din Ucraina, a fost realizat un top al celor mai sigure țări în care ai putea scăpa de acțiunile militare ale rușilor. Cei care au realizat topul au luat în considerare poziționarea geografică față de locul în care are loc conflictul armat.

Cele mai multe state care se regăsesc în lista de mai jos beneficiază de o poziționare geografică izolată, astfel că o deflagrație la nivel mondial cu greu ar ajunge acolo. De asemenea, a fost luat în considerare și poziția neutră din trecută față de astfel de conflicte, fiind vorba despre țări precum Elveția sau Irlanda.

Cu toate că se află în centrul Europei și deține granițe comune cu Germania, Franța și Italia, Elveția este una dintre cele mai sigure locuri în care să fugi de război. Această țară este protejată de Munții Alpi, iar locuitorii dispun de buncăre antiatomice care împânzesc țara. De asemenea, această țară și-a menținut mereu neutralitatea față de conflictele armate.

Tuvalu este una dintre cele mai mici țări din lume, însă poziția sa izolată din Oceanul Pacific o transformă într-una dintre cele mai ideale locații de refugiu. Aceasta se află la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia, iar cele patru insule care formează Tuvalu reprezintă un loc sigur pe refugiați.

sigure țări război
Cele mai sigure tari in care sa fugi in caz de razboi

În caz de război, acestea sunt cele mai sigure țări

Chiar dacă este o țară retrasă, beneficiază de un grad înalt de dezvoltare la nivelul globului. Este un stat stabil care nu este implicat în conflicte cu alte state, iar poziționarea geografică, în Oceanul Pacific, dar și munții oferă o protecție aparte pentru populație. În munții Himalaya poți fugi în Bhutan, unde poți găsi un adăpost excelent. Acest stat a aderat la ONU în anul 1971, însă de fiecare data a adoptat o poziție neutră față de politicile globale.

În America de Sud poți alege ca destinație Chile. Aceasta beneficiază de standarde înalte de trai, iar din punct de vedere geografic, Chile este protejat de munții Anzi. În anul 2015, Islanda a fost declarată cea mai pașnică țară din lume, astfel că și aceasta poate reprezenta un loc departe de război. Această țară este înconjurată numai de ape, ceea ce o face o țară mai greu de abordat.

Malta este, de asemenea, o țară unde poți scăpa de bombe și război. Cei care ar vrea să atace această țară din Marea Mediterană ar trebui să depună un efort imens raportat la resursele de care dispune insula. Irlanda, la fel ca și celelalte a stat departe de conflictele militare. Totodată, a refuzat să se alăture și NATO, fiind neutră din punct de vedere militar.

Citește și: