31 dec. 2022 | 08:55

Cele mai bune servicii de e-mail din 2022: unde este bine să-ți faci cont, dacă nu vrei să plătești pentru asta

ACTUALITATE
Cele mai bune servicii de e-mail din 2022: unde este bine să-ți faci cont, dacă nu vrei să plătești pentru asta

Dacă ai nevoie de o nouă adresă de e-mail, dar nu vrei să plătești pentru asta, ai nimerit unde trebuie.

Totuși, trebuie să ții minte că, uneori, „gratuit” nu înseamnă neaparat funcții grozave și mai puține bătăi de cap. Totuși, există suficiente servicii care se apropie destul de mult de asta și vin complet gratuit – sau aproape.

Unde ar trebui să îți faci un cont de e-mail, mai ales dacă îl vrei gratuit și bun

Gmail este unul dintre cele mai cunoscute servicii gratuite de e-mail, iar asta dintr-un motiv cât se poate de evident. Google continuă să-și îmbunătățească ofertele pentru Gmail cu funcții noi, în mod frecvent.

Totuși, află că vei împărți spațiul din căsuța ta de Gmail cu orice altceva mai stochezi pe Photos sau Drive, așadar, la un moment dat, vei fi pus în postura de a trebui să cumperi spațiu suplimentar, dacă nu vrei să faci curățenie.

S-ar putea să ai impresia că ai nevoie de Microsoft Office pe dispozitivul tău pentru a utiliza Outlook, însă Outlook.com este disponibil cu un cont Microsoft gratuit și accesibil din orice browser web.

Deși s-ar putea să găsești funcții oarecum limitate pe Outlook.com, în comparație cu versiunile sale desktop, este și asta o variantă. Ca un argument contra, interfața poate părea prea complicată, iar recuperarea mesajelor mai vechi poate fi dificilă uneori.

În cazul în care securitatea e-mailului este prioritatea ta, atunci vei aprecia ProtonMail. Folosește criptare end-to-end pentru mesaje și criptare fără acces pentru a-ți păstra contactele în siguranță.

Un serviciu mai puțin cunoscut care se concentrează și pe securitate și confidențialitate este Tutanota. Acesta folosește, la rândul său, criptare end-to-end în e-mailuri, cutii poștale, calendare, contacte, dar și alte servicii.

Tutanota oferă un serviciu de e-mail total anonim, așa că poți sta liniștit. Cu alte cuvinte, nu vei găsi anunțuri direcționate în căsuța ta de e-mail. În plus, compania nu îți înregistrează adresa IP, nu necesită un număr de telefon și este open source.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele