A fost inventată ceapa care nu te face să plângi: adio, tristețe în bucătărie

A fost inventată ceapa care nu te face să plângi: adio, tristețe în bucătărie

De câte ori nu te-a apucat plânsul, în încercarea de a tăia ceapă, îți mai amintești? Probabil, de suficiente ori încât să îți juri că nu vei mai face asta niciodată.

Plânsul în bucătărie, în timp ce prepari mâncarea, poate fi o realitate, dacă în compoziția felului de mâncare folosești și ceapă. Aceasta ne poate face să lăcrimăm mai repede ca orice telenovelă lacrimogenă ori melodie interpretată de Celine Dion sau Adele.

Cei pasionați de bucătărie vor fi foarte bucuroși să afle că, de acum, nu vor mai plânge atunci când vor găti o mâncare cu ceapă. O companie din Marea Britanie a rezolvat problema.

La revedere, lacrimi! Ceapa nu te va mai face, de acum, să plângi

Compania Waitrose, din Marea Britanie, a anunțat că a inventat ceapa Sunion, o legumă care nu te mai face să lăcrimezi. Vorbim despre un soi maroniu, mult mai dulce decât cele existente, în prezent.

Ceapa „fără nicio lacrimă” reprezintă rezultatul a peste 30 de ani de teste, în care cercetătorii din cadrul companiei menționate anterior au încercat să inventeze soiul ideal. După câteva decenii, se pare că acestora le-a ieșit.

Ceapa minune va fi disponibilă, inițial, în Marea Britanie și va putea fi achiziționată contra sumei de 1,50 lire (un pachet de trei cepe). O altă variantă va fi achiziționarea la bucată (50 pounds/ceapă – adică echivalentul aproximativ a 3 lei, în banii noștri).

Anterior, o altă companie a inventat niște ochelari care puteau fi purtați în bucătărie, pentru a preveni asezonarea mâncărurilor cu lacrimi umane, provocate de ceapa „nărăvașă”.

De altfel, de-a lungul timpului, mai multe companii au încercat să fure startul, în ceea ce privește un astfel de sortiment, însă au dat greș. Norocul pare să fi fost alături de Waitrose, cei care au scos pe piață Sunions, ceapa care ți-ar putea deveni o adevărată prietenă de nădejde, în bucătărie. Mai mult, agricultura nu va mai fi niciodată la fel.

Citește și: