Cea mai înaltă pădure din lume are copaci desprinși din basme

Dacă ești un mare iubitor de natură, atunci acest material te va face să visezi deja cu ochii deschiși la o plimbare pe aici!

Cea mai înaltă pădure din lume se află în nordul Californiei, tocmai în America. E departe, dar experiența merită și ultimul leuț!

Înălțimea copacilor a reușit să plaseze pădurea chiar și în Cartea Recordurilor, titlu obținut în anul 2020. În comparație cu înălțimea lor, oamenii par a fi niște furnici sau gândăcei la baza unui fir de iarbă. Hai să ne începem călătoria virtuală în SUA!

Unde se află

Pădurea Rockefeller, întinsă pe o suprafață de 69 de km pătrați, este cea mai înaltă din lume și e situată în Parcul de Stat Humboldt Redwoods din nordul Californiei. Este alcătuită din Sequoia sempervirens sau sequoia sempervirescent, o specie de arbori din America de Nord. Copacii reușesc să atingă înălțimi amețitoare și trăiesc mii de ani.

Cum și-a primit numele

Pădurea a fost botezată după finanțatorul și filantropul american John D. Rockefeller Jr. Acesta a donat 2 milioane de dolari Ligii Salvați Redwoods la sfârșitul anilor 1920. Cu ei a cumpărat acest teren de la Pacific Lumber Company și a pus în aplicare o legislație pentru a-l proteja și păstra.

Scurta istorie a sequoia

Numele arborilor este un omagiu adus lui Sequoyah, nativul american Cherokee care a creat alfabetul Cherokee. Aceștia au existat și în Europa înainte de epoca de gheață. Ornamental, au reapărut pe continent în secolul al XIX-lea. Este cea mai înaltă specie din lume, cu înălțimi de peste 100 de metri, și poate atinge vârsta și de 2.000 de ani.

Cât de înalți sunt sequoia

Zonele aluvionare din jurul Bull Creek și râul Eel ocupă o suprafață de 344 de hectare. Ele conțin 130 de copaci care au peste 107 m înălțime, inclusiv 30 de copaci care sunt mai înalți de 110 m. Aceasta reprezintă o densitate de peste 107 m de copac pentru fiecare 2,6 hectare sau 0,37 copaci pe hectar.

Stratosphere Giant, primul copac imens

Pădurea Rockefeller găzduiește mai multe sequoia de coastă, specie recunoscută anterior drept cei mai înalți copaci vii. Stratosphere Giant este cel mai mare și a fost descoperit în august 2000. Începând cu anul 2013, crescuse la 112,7 m. În acel moment a fost catalogat al treilea cel mai înalt copac viu de pe planetă. La măsurătoarea din anul 2004, copacul atinsese înălțimea de 113,61 m înălțime.

Hyperion l-a detronat pe Stratosphere Giant

În anul 2006, un alt copac extrem de înalt a fost descoperit în acest loc. Numele lui este Hyperion și a reușit, în timp, să îl detroneze pe Stratosphere. Acesta a devenit cel mai înalt copac din pădurea Rockefeller, din California, cu o înălțime de 116,07 m la ultima sa măsurătoare din anul 2019.

Traseu pentru drumeții

Bucla Rockefeller începe la deschiderea gardului din apropierea centrului de primire intitulat Long Valley Farm Access. Această potecă ușoară, de 3,2 kilometri, este plină de cercuri albe. Trece printr-un câmp, o pădure de pini cu frunze lungi, apoi pe lângă Casa Rockefeller și se întoarce printr-o altă pădure, până la parcare.

Cât costă un bilet

Parcul Humboldt Redwoods nu percepe o taxă de intrare sau pentru Centrul de vizitatori. Williams Grove Day Use Area percepe o taxă de 8,00 dolari pe vehicul pe zi, iar alte zone sunt gratuite. Aici mai puteți campa la Burlington contra unei sume de 35 de dolari pe noapte, într-o tabără ecologică 20 de dolari pe noapte, iar pe traseul de drumeții sau urcat cu bicicleta, biletul costă doar 5 dolari.