Cea mai bună alternativă la Uber și Bolt pleacă din România: explicația deciziei Free Now

Cea mai bună alternativă la Uber și Bolt pleacă din România: explicația deciziei Free Now

Concurența pe piața serviciilor de ride sharing și ride hailing din România se restrânge semnificativ luna viitoare, când vom rămâne doar cu Bolt și Uber în țara noastră.

Compania Clever Tech, operatoarea serviciului Free Now de transport persoane, a anunțat că părăsește piața din România pe 30 iunie. Anunțul vine ca o veste foarte proastă pentru amatorii de alternative la taxi de pe meleaguri mioritice, având în vedere că, în momentul în care scade concurența, clienții sunt primii care au de suferit.

De ce pleacă Free Now din România

„Ne pare rău să vă anunțăm că, începând cu sfârșitul zilei de 30 iunie 2022, compania CLEVER Tech SRL va înceta activitatea sa în România. Aplicația FREE NOW nu va mai fi disponibilă pentru utilizatorii noștri.

Încetarea operațiunilor pe această piață a fost o decizie luată cu foarte mare greutate, care va permite companiei să se concentreze pe investiții ulterioare pe piețele cheie din Europa, în care obiectivul de a construi o platformă completă de servicii de multimobilitate se poate realiza”, este mesajul transmis de către FREE NOW partenerilor.

Deși poate nu ai folosit niciodată Free Now și nu ai avut aplicația instalată, merită să ai în vedere că serviciul este unul surprinzător de popular în alte colțuri de pe mapamond, cu peste 54 de milioane de utilizatori. Echipa din spatele serviciului include aproximativ 1850 de angajați din peste 27 de birouri răspândite în diverse teritorii. Bazele Free Now s-au pus în iunie 2009, odată cu lansarea mytaxi, prima aplicație care a stabilit o legătură online între șoferii de taxi și pasageri.

Dincolo de detaliile de fond, un lucru este sigur, marii câștigători ai pieței de transport alternativ din România rămân Bolt și Uber. Cele două platforme vor prelua în mod inevitabil comenzile pe care le-ar fi avut Free Now și, cel mai probabil, vor ajunge să îmbrățișeze și șoferii care operau pe platforma aflată pe picior de plecare.

 

Citește și: